Mediķi: Behmane ir spoža izvēle veselības ministra amatam

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Vakantajam veselības ministra amatam uzrunātā Latvijas Veselības ekonomikas asociācijas (LVEA) vadītāja Daiga Behmane ir spoža izvēle, aģentūrai LETA uzsver SIA "Veselības centrs 4" (VC4) un SIA "Medicīnas sabiedrība "ARS"" ("ARS") vadītāji.

VC4 vadītājs Māris Rēvalds un "ARS" vadītājs Māris Andersons atzīmē, ka Behmane ir lieliska izvēle, jo viņa nav ārsts. Turklāt viņai piemīt izpratne par to, kas ir nauda un kā to izmantot.

"Tāpat arī viņas līdzšinējā darbība un pieredze liecina par labu viņas virzīšanai veselības ministra amatam. Tas būtu visnotaļ jauns, izsvērts un ekonomiski racionāli pamatots skats uz veselības nozari," skaidro Rēvalds.

"ARS" vadītājs Andersons vēl piebilst, ka nozarei jau sen bija vajadzīgs kāds, kas nozari sakārto, raugoties no ekonomiskās un finanšu perspektīvas. "Behmane būtu liels ieguvums nozarei, jo viņa varētu to sakārtot kā ekonomiste un finansiste, plānojot nozari racionāli."

Taču gan Rēvalds, gan Andersons šaubās, vai gadījumā, ja Behmane piekristu kļūt par ministri, viņai līdz vēlēšanām izdotos paveikt kaut ko radikālu. "Šaubos, ka viņai līdz vēlēšanām izdosies ieviest radikālas reformas, jo valdošās koalīcijas partijas "Vienotība" vadība, visticamāk, negribēs pieļaut kādas radikālas pārmaiņas," norāda Andersons.

Arī Rēvalds piekrīt, ka līdz vēlēšanām būtiskas pārmaiņas nozares stratēģijā varētu neizdoties ieviest, tomēr līdz tam laikam vēl būtu iespējams kaut ko mainīt taktiski.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) 14.jūlijā parakstīja rīkojumu par veselības ministres Ingrīdas Circenes (V) demisiju, savukārt potenciālais kandidāts šim amatam - Rīgas Stradiņa universitātes attīstības prorektors Toms Baumanis - 17.jūlijā no šī piedāvājuma atteicās.

Bet 18.jūlijā Straujuma vakantajam veselības ministra amatam ir uzrunājusi LVEA vadītāju Behmani. To apstiprināja pati Behmane, atklājot, ka piedāvājumu saņēmusi piektdien, 18.jūlijā, un "šobrīd domājot".

Atbilde esot jādod nākamās nedēļas sākumā, "man ir pāris dienas, ko domāt", teica asociācijas vadītāja.
 


Написать комментарий