otriektās MH17 upuri pārvietoti uz tuvējo pilsētu; joprojām nav atrasti visi mirušie

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Apsekots vilciens, kurā tiek glabāti Ukrainas austrumos avarējušās Malaizijas pasažieru lidmašīnas upuri, pavēstījuši Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) novērotāji.

EDSO novērotāji apskatījuši vilcienu separātistu kontrolētajā Torezas pilsētā, kas atrodas 15 kilometru attālumā no vietas, kur 17.jūlijā raķete notrieca aviolaineri, kurš devās no Amsterdamas Nīderlandē uz Kualalumpuru Malaizijā.

Nav zināms, cik no 298 bojā gājušo līķiem atrodas vilcienā, jo, kā vēsta Euronews, notikuma vietā joprojām nav atrastas visu bojā gājušo mirstīgās atliekas.

Bruņoti separātisti arī nav ļāvuši EDSO novērotājiem pilnībā aplūkot avārijas vietu. Ukrainas varas iestādes arī informē, ka Kijevas sūtītajiem avārijas dienesta darbiniekiem separātisti vairākus līķus atņēmuši ar varu.

Tikmēr Amerikas Savienoto Valstu valsts sekretārs Džons Kerijs (John Kerry) norādījis, ka ir būtiski pierādījumi, kas norāda uz Krievijas līdzdalību lidaparāta notriekšanā, un aicinājis Krieviju uzņemties atbildību par separātistu rīcību, vēsta BBC.


Написать комментарий