New York Times aicina ASV valdību legalizēt marihuānu

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Ietekmīgais ASV laikraksts "The New York Times" nācis klajā ar aicinājumu Savienoto Valstu valdībai legalizēt marihuānu rekreācijas nolūkiem personām, kas vecākas par 21 gadu, LETA-DPA.

"Federālajai valdībai būtu jāanulē marihuānai noteiktais aizliegums," teikts "The New York Times" redkolēģijas sagatavotajā rakstā, piebilstot, ka šādu soli iedvesmojusi visā valstī strauji augošā prasība reformēt likumus, kas regulē marihuānas tirdzniecību un citus ar to saistītos jautājumus.

ASV arvien lielāka daļa sabiedrības vēlas liberālākus likumus attiecībā uz marihuānu, bet tikai divi štati - Kolorādo un Vašingtona - ir legalizējuši marihuānu rekreācijas nolūkiem, proti, atļāvuši pieaugušajiem lietot marihuānu bez medicīniska pamatojuma. Valsts līmenī lietot marihuānu rekreācijas nolūkiem joprojām ir aizliegts.

"The New York Times" norādījis, ka pagājuši jau vairāk nekā 40 gadi, kopš Kongress pieņēma pašreiz spēkā esošo aizliegumu, "uzstiepjot lielu ļaunumu sabiedrībai, lai tikai aizliegtu vielu, kas ir daudz mazāk bīstama nekā alkohols".

Atkarības rašanos laikraksts nodēvējis par "salīdzinoši mazsvarīgu problēmu" veselīgiem pieaugušajiem, bet atzinis, ka pastāv pamatotas bažas par marihuānas ietekmi uz pusaudžu smadzeņu attīstību.

"The New York Times" salīdzinājis marihuānas aizliegumu ar "sauso likumu", kas bija spēkā 13 gadus - no 1920.gada līdz 1933.gadam.


Написать комментарий