Snoudens sācis runāt krieviski

foto: kasjauns.lv
foto: kasjauns.lv

Bijušā ASV specdienestu darbinieka Edvarda Snoudena advokāts Anatolijs Kučerens ar savu klientu runā krieviski. Iepriekš advokāts ziņoja, ka Snoudens sācis mācīties krievu valodu.

"Mēs dažus jautājumus esam sākuši apspriest krievu valodā," sacīja Kučerens tiešajā ēterā televīzijas pārraidē. Advokāts paziņoja, ka Snoudens dzīvo vienkārši, viņš var brīvi pārvietoties, strādā un ceļo pa dažādām pilsētām. Lai aizsargātu savu klientu, advokāts neizpauž Snoudena darba vietu.

Tiek ziņots, ka bijušā ASV izlūkdienestu līdzstrādnieka Edvarda Snoudena advokāti noraidījuši iespēju, ka viņu klients varētu atgriezties ASV un stāties tiesas priekšā.

"Šobrīd viņš ir drošākajā vietā, kādu var atrast, un Krievija jau ir paziņojusi, ka ļaus viņam palikt," informēja Snoudena advokāte Džeslīna Radeka.

No Snoudena atklātībai nodotajiem materiāliem kļuva zināms, ka ASV izlūkdienests nodarbojies ar politisko un rūpniecisko izspiegošanu iepriekš nepieredzētos apmēros un dienestu izmantotās metodes pārkāpušas personas tiesības uz privātās dzīves neaizskaramību.

ASV varasiestādes Snoudenam izvirzījušas apsūdzības spiegošanā un citos noziegumos un anulējušas viņa pasi, līdz ar to viņa ceļošanas iespējas ir ierobežotas.


Написать комментарий