'Mercedes' limuzīns ar piecu centimetru biezām bruņām

"Mercedes-Benz" oficiāli atklājis S-klases limuzīna bruņoto versiju "Guard". Automobiļa drošības līmenis atbilst "VR6 / VR7" klases standartiem, kas ir augstākā Eiropas klasifikatorā. Kā norāda autoražotājs, šādi aprīkots spēkrats pasargā no granātu sprādzieniem un šāvieniem no dažādu kalibru kaujas ieročiem, tostarp Kalašņikova tipa automāta.

Vairums "Mercedes-Benz S600 Guard" elementu izgatavoti un uzstādīti bez automātikas. Meistari vai nu ar metināšanu, vai nu ar skrūvēm pie virsbūves piestiprina piecu centimetru biezas bruņu plāksnes. Savukārt priekšējais vējstikls ir 10 centimetru biezs un sver 135 kilogramus.

Bruņotā S-klases versija būs pieejama tikai un vienīgi "S600" modifikācijā ar sešlitru V12 biturbo motoru, kas attīsta 530 zirgspēku jaudu un 830 ņūtonmetru griezes momentu. Bruņotā limuzīna dinamiskie raksturlielumi netiek atklāti, tomēr atgādinām, ka standarta "S600" līdz 100 km/h paātrinās 4,6 sekundēs.

Tāpat autoražotājs neatklāj bruņotā "S600" cenu, tomēr gaidāms, ka tā būs par aptuveni 200 tūkstošiem eiro augstāka nekā standarta modelim.


Написать комментарий