Pentagons atzinis, ka nav pierādījumu par Krievijas raķešu sistēmu piegādēm separātistiem

foto: inforesist.org
foto: inforesist.org

Pentagons atzinis, ka nav pierādījumu par Krievijas raķešu sistēmu piegādēm Ukrainas separātistiem, otrdien paziņoja oficiālais Pentagona pārstāvis Džons Kirbi.

Atbildot uz žurnālistu jautājumu, vai raķešu sistēmas tika pārvietotas uz Ukrainas Austrumiem, viņš atzina, ka viņam „nav konkrētas informācijas par to, kur tās patlaban atrodas”, ziņo ITAR-TASS.

Līdz ar to Pentagona pārstāvis apgalvo, ka ASV joprojām redz „kādu smagu iekārtu, kuras tiek piegādātas pāri robežai separātistu atbalstam, plūsmu”. „Grūti precīzi noteikt, kas tieši notiek”, – sacīja Kirbi.

Jūlija beigās ASV Aizsardzības ministrijas pārstāvis Stīvs Vorens ziņoja, ka Krievija grasās nodot Ukrainas separātistiem lielkalibra reaktīvās sistēmas, – ziņo vz.ru.  

Pentagona pārstāvis atzīmēja, ka ir pamanījis ieroču pārvietošanos virzienā uz robežas pusi. „Mēs domājam, ka Krievija var nodot šo tehniku jebkurā laikā”, – viņš teica.

Turklāt pēc Malaizijas Boeing katastrofas augstu stāvoši Amerikas izlūkošanas pārstāvji paziņoja žurnālistiem, ka ASV precīzi nezina, kas notrieca Boeing 777 un pieļauj, ka lidmašīnu kļūdas dēļ iznīcināja kaujinieki.

Pēc izlūkdienesta darbinieku vārdiem Krievija piegādā separātistiem ieročus, bet Vašingtonai nav pierādījumu par KF varas iestāžu līdzdalību notiekošajā, proti, par zenītraķešu „Buk” transportēšanu no Krievijas.

Rietumi vairākkārt apsūdzējuši Krieviju par ieroču piegādi separātistiem. Arī Kijeva ziņoja par Krievijas piedalīšanās „pierādījumiem” bruņotajā konfliktā Ukrainas Austrumos. Proti, Ukrainas puse apgalvoja, ka Krievija nodevusi separātistiem zenītraķešu kompleksu „Igla”.

Saskaņā ar Kijevas paziņojumiem uzietajā zenītraķešu kompleksa kastē it kā tika atrasta iepakošanas lapa, ka šie kompleksi no 2001. gada tika uzglabāti Krievijas karaspēka daļā № 33859 (Jeiska, Krasnodaras novads).

Tomēr bijušais Doņeckas tautas republikas Augstākās padomes vadītājs Deniss Pušilins noliedza, ka Novorossija ir saņēmusi ieročus no citām valstīm. Pēc viņa vārdiem separātisti galvenokārt karo ar trofeju ieročiem, tas ir, ar to, kas tika atsists no Ukrainas armijas.

Maskava vairākas reizes ziņojusi, ka nepiegādā ieročus separātistiem un Ukrainas Austrumos nav Krievijas militāristu.

Tāpat Maskava noliedz apsūdzības par iejaukšanos Ukrainas lietās. Krievija paziņojusi, ka tā nav Ukrainas iekšējā konflikta puse. Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka pirms apsūdzību izvirzīšanas Krievijai, jāsniedz reāli pierādījumi.


Написать комментарий