Deivids Kamerons draud izputināt Krievijas oligarhus 1

foto: news.mail.ru
foto: news.mail.ru

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons brīdinājis Krievijas miljardierus, kuriem ir nekustamie īpašumi un aktīvi Londonā, ka viņiem draud sankcijas „kā Putina draugiem”.

Kamerons domā, ka tuvākā Krievijas prezidenta apkaime vainojama „KF destabilizācijas politikā pret Ukrainu”. Tieši tādēļ viņš aicina ieviest tiešas sankcijas pret „Putina draugiem”. Pirmkārt riska grupā var nonākt Krievijas oligarhi, kuriem ir bizness un nekustamie īpašumi Londonā, – ziņo mirnov.ru

Laikraksts The Telegraph publicē rakstu ar nosaukumu „Krievijas miljardieriem, kuri dzīvo Londonā, draud sankcijas, brīdinājis Kamerons”. Publikācijā tiek ziņots, ka Kamerons ir brīdinājis Krievijas miljardierus, kuri dzīvo Londonā, ka viņus var skart sankcijas gadījumā, ja viņi ir cieši saistīti ar Krievijas prezidentu. Turklāt Kamerons uzsvēra: „Es domāju, ka nav taisnīgi ieviest sankcijas pret kādu tikai tādēļ, ka viņš ir krievs, kā tika nesen piedāvāts, es nedomāju, ka tas būtu taisnīgi. Sankcijas jāpielieto pret tiem, kuri atbalsta Putina destabilizācijas Ukrainā stratēģiju tādēļ, ka tieši tas rada nopietnas bažas”.

Kuru tieši vēlas ietekmēt Kamerona kungs? Viņš neminēja nevienu uzvārdu. Lielbritānijas masu mēdiji, piemēram laikraksts The Times, domā, ka to skaitā var nonākt Romāns Abramovičs, Ališers Usmanovs un Mihails Fridmans.

Eksperti uzskata Lielbritānijas varas iestāžu ideju, maigi runājot, par dīvainu. No vienas puses, protams, kļūt par oligarhu Krievijā un apgrozīt miljardus bez atbalsta no augšas nav iespējams. Tomēr, no otras puses, kategorija „Putina draugi” neiederas ne tikai tiesību normu, bet pat elementāra veselā saprāta ietvaros. Par cilvēku pateikt, vai viņš ir Krievijas prezidenta draugs, var tikai pats Putins. Un, protams, Kamerona kungs nevar par to spriest. Ja par kritēriju ņem KF vadības politikas atbalstu, tai skaitā attiecībā pret Ukrainu, tad „Putina draugu” lokā, spriežot pēc sociologu datiem, var ieskaitīt vairāk nekā 80% krievu.


Написать комментарий

Pēdējā teikumā minētie 80% neatbilst Kamerona teiktajam, jo vēl arī jābūt milijardam.