Jaunajā ASV seriālā skan arī latviešu valoda

foto: Publicitātes foto
foto: Publicitātes foto

Nedēļas nogalē skatītāju vērtējumam tika nodota amerikāņu režisora Stīvena Soderberga seriāla The Knick pirmā sērija, kas īpaši iepriecinājusi Latvijas kino mīļotājus – epizodiskā lomiņā tur redzama arī latviešu izcelsmes aktrise Aija Tērauda un dzirdama latviešu valoda.

Jaunais seriāls vēsta par Ņujorkas Nikerbokera slimnīcas darbinieku profesionālo un privāto dzīvi divdesmitā gadsimta pašā sākumā, un pirmajā sērijā slimnīcā nonāca arī imigrante no Latvijas - tuberkulozes slimniece Mrs. Krawetz.

Kamēr daļa tautiešu priecājas par latviešu valodas izskanēšanu ārvalstu seriālā, ne viens vien pirmās sērijas skatītājs jau paguvis pasūkstīties par to, kā amerikāņi likuši runāt imigrantiem no Latvijas.

Daži pat atzinuši, ka, skatoties sēriju, iesākumā bijis pagrūti atpazīt dzimto valodu, kur nu vēl saprast to, kas tiek runāts, kas varētu būt izskaidrojams ar to, ka mazā meitenīte, kura seriālā tēloja Tēraudas varones meitu, nav latviešu izcelsmes.

Jau vēstīts, ka latviešu aktrise Aija Tērauda, kurai savulaik bijušas romantiskas attiecības ar tādiem populāriem sportistiem kā Kārlis Skrastiņš un volejbolists Aleksandrs Samoilovs, jau daudzus gadus par savām mājām sauc Ameriku.

Viņa ir viena no tām latvietēm, kurai izdevies iekarot Holivudu - Tēraudas kontā ir lomas tādās pazīstamās filmās kā P.S. Es tevi mīlu, Amerikāņu gangsteri, Izstarot gaismu un Zirnekļcilvēks 3, kā arī daudzos citos kino un televīzijas projektos.


Написать комментарий