Ir «liela iespējamība», ka Krievija iebruks Ukrainā, atzīst NATO

foto: RIA Novosti
foto: RIA Novosti

Pirmdien Krievijas iebrukuma draudi Ukrainā, šķiet, ir strauji pieauguši, draudot ar jaunu saspīlējumu jau tā kopš Aukstā kara beigām saspringtākajās Rietumu un Krievijas attiecības, raksta laikraksts "The New York Times".

Ir "liela iespējamība", ka Krievija varētu iebrukt Ukrainā, atzinis NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens laikā, kad Kremlis ir paziņojis, ka nosūta ar Sarkano Krustu saskaņotu humānās palīdzības konvoju uz Ukrainas austrumiem, bet Kijevas aplēses liecina, ka Krievijas spēki Ukrainas robežu tuvumā palielinās.

NATO vēl pagājušajā nedēļā pieļāva, ka Krievija Ukrainā varētu ievest karavīrus, aizbildinoties ar "miera uzturēšanas misiju".

Rietumu valdības pēdējās dienās jau ir brīdinājušas Krieviju nemēģināt iebrukt Ukrainā "humānās misijas" aizsegā.

Krievija pirmdien paziņoja, ka nosūta uz Ukrainu humānās palīdzības konvoju. Paziņojums izraisīja pamatīgu apjukumu un neskaidrības, kas un vai sūta humāno palīdzību Ukrainai. Palīdzības konvoju nepavadīšot Krievijas karavīri, vēlāk paziņoja Vladimira Putina runasvīrs Dmitrijs Peskovs.

Tikmēr sociālajos tīklos sākušas klejot fotogrāfijas, kurās esot redzamas balti pārkrāsotas Krievijas armijas kravas automašīnas.

Sociālo tīklu lietotāji raksta, ka pie Ukrainas robežas ir ap 300 tādu automašīnu, kas liecinot par Krievijas apņēmību piegādāt "humāno palīdzību".

Kādā "Twitter" klejojošā fotogrāfijā redzams, ka līdzās baltajām automašīnām uz piekabes novietots pretgaisa aizsardzības sistēmas S-300 radars.

Nav zināms, vai šīs fotogrāfijas ir autentiskas. 

 


Написать комментарий