Rudzātos noslēgusies dabazinību nometne «Es varu vairāk»

foto: livani.lv
foto: livani.lv

4.augusta rītā Līvānu novada jaunieši pulcējās Rudzātos, lai iemācītos kaut ko jaunu un atpūstos  dabaszinātņu nometnē „Es varu vairāk”, ziņo Līvānu novada portāls.

Ik dienas notika mācības fizikā, ķīmijā, bioloģijā un matemātikā. Tās vadīja Latvijas Universitātes profesors J.Švirksts un pasniedzēja Ancāne Neklātienes matemātikas skolas darbinieces A.Šuste un D.Avotiņa, Rīgas 1.ģimnāzijas skolotājs P.Brics, kā arī vairāki zinātniskie līdzstrādnieki no Daugavpils Universitātes: M.Nitcis, A.Pankjāns, R.Moisejevs, M.Balalaikins u.c.

Nodarbībās, galvenokārt, notika praktiska darbošanās, tika spēlētas spēles, risināti dažādi problēmuzdevumi. Ceturtdien bija iespēja apmeklēt Kurzemes democentra Aspire nodarbības, kurās jaunieši veica 4 eksperimentus: „Domino efekts” (Rūba – Goldberga mašīnas izveide), „Esi izgudrotājs”, „Cālis kapsulā” un „Nopelni miljonu ar elektrību”.

Pēcpusdienās notika radošo darbnīcu nodarbības, kurās jaunieši varēja nirt ar akvalangu, apgūt kvīlinga tehniku, iemācījās dejot sirtaki. Aizvadīja futbola maču ar vietējo jauniešu komandu. Brīvajā laikā audzinātāju H.Pizičas, M.Jaudzemas un M.Zaķes vadībā tika spēlētas spēles, izdota nometnes avīze un citādi jautri pavadīts laiks.

Katra diena beidzās ar vakara apli, kurā izrunājām būtiskāko dienā notikušo, izteicām vēlmes nākamajai dienai. Protams nevar nepieminēt nakts dzīvi, kurā notika gan sarunas, gan draudzīgu joku izspēlēšana, gan mežacūku dzīšana no skolas teritorijas.

Nometnes noslēguma pasākumā tika pasniegtas 11.Saeimas deputāta J.Klauža sarūpētās dāvanas nometnes olimpiādes uzvarētājiem: R.Grozam, V.Calpanovai, K.Kivleniecei, Z.Jermušai,  A.Ušackim,  A.M.Prikulam, R.Černovam, V.Bordjugai u.c. Būtiski vēlējumi izskanēja no Līvānu novada domes izpilddirektora U.Skreivera, 11.Saeimas deputāta J.Klauža, Līvānu novada Izglītības pārvaldes vadītājas I.Peisenieces.

Tā kā nometnes dalībniekiem no savas kabatas nebija jāsedz nekādi izdevumi, tad sakām paldies visiem, kas sponsorēja nometni: Līvānu novada domei, SIA “Z-Light”, Līvānu kūdras fabrikai, SIA “RNS-D”. Īpašs paldies Rudzātu speciālajai internātpamatskolai, kura atbalstīja šo pasākumu, piešķirot naktsmītnes lektoriem un iznomājot inventāru.

Nometnes vadītāja saka paldies tiem, kas strādāja ar jauniešiem: audzinātājām H.Pizičai, M.Zaķei, M.Jaudzemai, radošo darbnīcu vadītājiem K.Grozai, J.Pizičam, J.Pintānam, nometnes mediķei I.Zaķei, pavārītēm E.Vācerei un I.Dolgajai, kā arī skolas direktoram V.Spriņģim un tehniskajam personālam par apstākļu nodrošināšanu veiksmīgai nometnes organizēšanai.


Написать комментарий