Apšaudītajā Doņeckas cietumā atgriežas 60 ieslodzītie

foto: AP
foto: AP

Apšaudītajā Doņeckas cietumā atgriezušies 60 no 106 izbēgušajiem ieslodzītajiem, ziņo LETA.

Kāds cietuma pārstāvis EDSO misijas pārstāvjiem apliecinājis, ka šāviņi, kas 9.augustā tika raidīti pret cietumu, nogalinājuši vienu ieslodzīto, savukārt trīs ieslodzītie un trīs cietuma darbinieki tikuši ievainoti.

Tāpat cietuma darbinieki EDSO norādīja, ka 60 no 106 izbēgušajiem ieslodzītajiem atgriezušies, un pauda cerību, ka drīzumā atgriezīsies arī citi izbēgušie.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka Doņeckā, Ukrainas austrumos, šāviņiem trāpot stingrā režīma cietumā, viens ieslodzītais nogalināts, bet vairāk nekā 100 no ieslodzījuma vietas izbēguši, pirmdien pavēstīja vietējās varasiestādes.

Mīnmetēju šāviņi trāpījuši Doņeckas rietumu rajona cietuma ieslodzīto korpusam, administrācijas telpām un elektrības apakšstacijai, teikts pilsētas padomes paziņojumā.

Viens ieslodzītais gājis bojā, bet 15 guvuši vieglus savainojumus. Apšaudes rezultātā notikusi ieslodzīto masveida bēgšana no cietuma. "Objektā sākās dumpis, un 106 cilvēki aizbēga no ieslodzījuma vietas," teikts paziņojumā.

Pirmdienas rītā vairāki ieslodzītie atgriezušies cietumā. Ukrainas valdības spēki ielenkuši Doņecku un solījuši ieņemt Krievijas teroristu bandu kontrolēto pilsētu.


Написать комментарий