Ukrainas robežu šķērsojusi Krievijas militārās tehnikas kolonna; Maskava pieprasa pārtraukt uguni

foto: RIA Novosti
foto: RIA Novosti

Krievijas bruņutransportieru kolonna ārvalstu žurnālistu acu priekšā šķērsojusi robežu un iebraukusi Ukrainā, bet Maskava pieprasa pārtraukt uguni pretterorisma operācijas norises zonā, vēsta aģentūra UNIAN.

"The Guardian" Maskavas korespondents mikroblogošanas vietnē "Twitter" raksta, ka kļuvis par liecinieku tam, kā Ukrainā no Krievijas iebrauc bruņutransportieru un citas militārās tehnikas kolonna ar Krievijas numura zīmēm.

Savukārt vietnes "The New Times" speciālkorespondents ziņo, ka kolonnu veido vairāki desmiti kājnieku kaujas mašīnu un kravas automašīnas, kas velk lielgabalus.

Ukrainas žurnālists Timurs Oļevskis “Hroamdske TV” ēterā pastāstīja, ka Krievijas militārā tehnika brīvi iebrauc Ukrainā netālu no vietas, kur apstājusies Krievijas humānās palīdzības autokolonna. Žurnālists redzējis kolonnu no aptuveni 50 bruņutransportieriem, raksta "Ukrainskaja Pravda". 

Ukrainas armija pārbauda šo medijos izskanējušo informāciju, naktī uz piektdienu paziņoja Ukrainas Aizsardzības ministrija.

Tikmēr Krievijas Ārlietu ministrija pieprasījusi abām karojošajām pusēm pārtraukt uguni pretterorisma operācijas norises zonā, lai garantētu "humānās palīdzības" piegādes drošību, norāda UNIAN, atsaucoties uz ministrijas interneta vietnē publicētu paziņojumu.

Šīs ziņas pienāk laikā, kad joprojām nav skaidrības par Krievijas "humāno konvoju" un Ukrainas armija veiksmīgi apkaro prokrieviskos kaujiniekus valsts austrumos. Kijeva ir pieļāvusi, ka humānās misijas aizsegā Krievija varētu mēģināt iebrukt Ukrainā.

Kā ziņots, kaujinieki un militārā tehnika uz Ukrainas austrumiem pār Kijevas nekontrolētu robežas posmu no Krievijas tiekot piegādāta regulāri.

 


Написать комментарий