Finanšu komitejā atbalsta veikt grozījumus maksas pakalpojumiem Jēkabpils pašvaldības iestādēs

foto: jekabpils.lv
foto: jekabpils.lv

Ceturtdien,14.augustā notikušajā Jēkabpils pilsētas domes Finanšu komitejas sēdē deputāti atbalstīja veikt grozījumus maksas pakalpojumiem Jēkabpils pašvaldības iestādēs, ziņo Jēkabpils pašvaldības portāls.

Lēmums paredz izmaiņas, kas skars audzēkņus, kuru deklarētā dzīvesvieta ir citā pašvaldībā un ar attiecīgo pašvaldību nav noslēgts savstarpējo norēķinu līgums par interešu un profesionālās ievirzes programmu.
Šobrīd savstarpējo norēķinu līgumi ir noslēgti ar Aknīstes, Jēkabpils, Krustpils, Viesītes novadiem. Minētajās pašvaldībās deklarētajiem audzēkņiem šobrīd ir iespēja apgūt interešu un profesionālās ievirzes programmas Jēkabpils pilsētā ar pazeminātu vecāku līdzfinansējumu. No apkārtējiem novadiem savstarpējo norēķinu līgums par interešu un profesionālās ievirzes programmu nav noslēgts ar Salas novadu.
Jēkabpils pilsētā darbojas profesionālās ievirzes un interešu izglītības iestādes – Jēkabpils Mākslas skola, Jēkabpils Sporta skola, Arvīda Žilinska Jēkabpils Mūzikas skola, Jēkabpils bērnu un jauniešu centrs, kurās tiek uzņemti gan bērni, kuru dzīvesvieta deklarēta Jēkabpils pilsētas pašvaldībā, gan arī bērni, kuru dzīvesvieta deklarēta citās pašvaldībās.
Izglītības likumā noteikts, ka katras pašvaldības pienākums ir nodrošināt bērniem, kuru dzīvesvieta deklarēta pašvaldības administratīvajā teritorijā, iespēju iegūt pirmsskolas izglītību un pamatizglītību bērna dzīvesvietai tuvākajā izglītības iestādē vai tuvākajā izglītības iestādē, kas īsteno izglītības programmu valsts valodā, nodrošināt jauniešiem iespēju iegūt vidējo izglītību, kā arī nodrošināt iespēju īstenot interešu izglītību un atbalstīt ārpusstundu pasākumus, arī bērnu nometnes. Tāpat likumā noteikts, ka Republikas pilsētas pašvaldība un novada pašvaldība uz savstarpēju līgumu pamata piedalās valsts un citu pašvaldību izglītības iestāžu finansēšanā.
Saskaņa ar 14.08.2014 Finanšu komitejas lēmumu šī jautājums tiks izskatīts 21.08.2014 Domes sēdē.


Написать комментарий