Silenes robežpunktā aiztur 3,1 miljonu kontrabandas cigarešu

Sestdien kādā automašīnās, kas Latvijā caur Silenes muitas kontroles punktu atgriezās no Baltkrievijas, atrasts 3,1 miljons kontrabandas cigarešu, portālu "Delfi" informēja Valsts ieņēmumu dienestā (VID).

Piektdien VID uzsākts kriminālprocess par iespējamu muitošanai pakļauto preču lielā apmērā ievešanu Latvijā. VID sadarbībā ar robežsardzi un Baltkrievijas tiesībsargājošajām iestādēm Silenes muitas kontroles punktā sestdien pārbaudīja kādu Latvijā reģistrētu kravas automašīnu "Renault".

Apskates laikā konstatēts, ka kravas automašīnas piekabi norobežo rievota cinkota metāla konstrukcija, kuru noskrūvējot, tajā konstatēts paslēpts 3,1 miljons dažādu marku cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Nelegāli ievedot šādu cigarešu daudzumu un nemaksājot par tām akcīzes nodokli, budžetam būtu nodarīts 300 000 latu kaitējums.

Par konstatēto pārkāpumu aizdomās turamās personas statuss ir piemērots vienai personai. Kriminālprocesa ietvaros izvērtē arī Latgales muitas kontroles punktu daļas amatpersonu rīcība saistībā ar atklāto nodarījumu, taču izmeklēšanas interesēs plašāku informāciju VID šobrīd nesniedz.


Написать комментарий