Četri cilvēki nogalināti apšaudē pie ebreju skolas Francijā

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Nezināms uzbrucējs pirmdien atklājis uguni pa cilvēkiem pie ebreju koledžas Tulūzā. Uzbrukumā nogalināti vismaz četri cilvēki, to skaitā trīs bērni, atsaucoties uz aģentūru “France Press”, vēsta aģentūra “Itar – Tass”.

Uzbrucējs atklājis uguni pa cilvēkiem, kas bija pulcējušies pie skolas pirms mācību stundu sākšanās un aizbēdzis ar motorolleru, tāpat kā trīs karavīru nogalinātāji pagājušajā nedēļā Tulūzā un Montobānā.

Virkne sakritību liekot domāt par šo noziegumu saistību, uzskata prokurors Mišels Valē. Ir noskaidrots, ka uzbrucējs pirmdien izmantojis tāda paša kalibra ieročus, kādi izmantoti pagājušajā nedēļā notikušajās karavīru slepkavībās.

Francijas Iekšlietu ministrija uzdevusi pastiprināt visu ebreju mācību iestāžu novērošanu.

Jau vēstīts, ka uzbrucējs uz motorollera ceturtdien Francijas dienvidrietumu pilsētā Montobānā nošāva divus Francijas karavīrus un nopietni ievainoja vēl vienu, paziņoja amatpersonas.

Uzbrukums notika kādā pilsētas ielā. Tā motīvi vēl nav zināmi, bet amatpersonas pauda uzskatu, ka šāvējs rīkojies viens, un raksturoja šo uzbrukumu kā "kriminālu rīcību".

11. martā līdzīgs incidents notika netālajā Tulūzas pilsētā, kur uzbrucējs uz motocikla nošāva karavīru, kas tobrīd atradās atvaļinājumā.

Aizsardzības ministrija paziņoja, ka ceturtdien nošautie karavīri bija 26 un 24 gadus veci, bet ievainotais karavīrs ir 28 gadus vecs un aizvests uz Tulūzu ārstēties. Visi trīs bija no 17.izpletņlēcēju inženieru pulka, kas nesen bija dienējis Afganistānā, un apšaude notika netālu no šī pulka bāzes.

Amatpersonas pastāstīja, ka šāvējs bija uzvilcis ķiveri ar sejsegu. Viņš nokāpa no motorollera un atklāja uguni uz trim karavīriem uniformās ielā pie veikaliem un bankas filiāles, bet pēc tam aizbrauca.

Izmeklētāji notikuma vietā atrada 15 patronu čaulītes.

Svētdien Tulūzā tika nošauts 30 gadus vecs karavīrs dzīvojamā rajonā.

1946.gadā dibinātais 17.izpletņlēcēju inženieru pulks bija karojis koloniālos karos Dienvidaustrumāzijā un piedalījies ANO misijās Korejā, bet pēdējos gados tas bieži piedalījās operācijās Afganistānā, Libānā un Balkānu valstīs. 


Написать комментарий