Pagājušonedēļ no psihiatriskās klīnikas izbēgušais slepkava netiek apsargāts

foto diena.lv
foto diena.lv

Aizvadītajā nedēļā no psihoneiroloģiskās klīnikas izbēgušais vīrietis pēc notveršanas nogādāts atpakaļ atvērtā tipa klīnikā Ģintermuiža, kur apsardze pacientiem nav paredzēta, atklāj slimnīcas valdes priekšsēdētājs Uldis Čāčus.

Garīgi slimais noziedznieks, kurš, saskaņā ar ziņu aģentūras BNS rīcībā esošo informāciju, pirms četriem gadiem Dārziņos bija apgānījis un nogalinājis kādu vīrieti, šobrīd nogādāts atpakaļ Ģintermuižā, - atvērtā tipa slimnīcā, kur vienīgā apsardze ir slimnīcas personāls – pārsvarā vidēja un vecāka gadagājuma sievietes.

Ziņu aģentūrai BNS Čāčus pastāstīja: “Mēs neesam slēgta tipa iestāde un jau tā zināmā mērā pārkāpjam noteikumus, jo bez personāla ziņas pacienti nevar tikt ārā no nodaļas». Uz savu atbildību slimnīcas personāls drošības prasības pastiprināt nevar, jo par to jālemj kapitāldaļu turētājam – Veselības ministrijai sadarbībā ar citām institūcijām.

Viņš arī atklāja, ka Ģintermuižas teritorija nav noslēgta. Pacientus divreiz dienā personāla pavadībā ved pastaigās, un vienā no šādām reizēm par slepkavību tiesātais izmantojis, lai aizbēgtu.

Vaicāts par to, kāpēc šāds bīstams noziedznieks varējis nonākt atvērtā tipa slimnīcā, kur netiek atbilstoši sargāts un uzmanīts, Čāčus aģentūrai BNS atbildējis, ka par to lemjot tiesa. Slimnīca no savas puses lūgusi tiesu mainīt vīrietim piespriesto drošības režīmu, pārvedot viņu uz Rīgas Psihoneiroloģisko slimnīcu, kur viņam tiktu piemērota pienācīga apsardze.

Kamēr tas nav izdarīts, vīrieti pieskata slimnīcas personāls. «Viņš ir jāpieskata, lai lieto zāles,» aģentūrai BNS norādīja slimnīcas vadītājs un piebilda, ka šādā gadījumā viņš nav bīstams sabiedrībai.

Atgādinām, ka policija pagājušās ceturtdienas vakarā aizturēja tajā pašā dienā no Jelgavas psihoneiroloģiskās klīnikas izbēgušo vīrieti, kas bija notiesāts par nežēlīgu slepkavību.

No klīnikas izmukušais vīrietis tika atrasts kādā dzīvoklī Rīgā, Maskavas ielā. Viņš pēc aizturēšanas nogādāts atpakaļ psihiatriskajā klīnikā.

Aģentūras BNS arhīvs liecina, ka pirms četriem gadiem Rīgā par nežēlīgu slepkavību Dārziņos tika aizturēts 1987.gadā dzimušais Artūrs Millers, kas iepriekš divreiz jau tiesāts par narkotiku lietošanu un uzglabāšanu.

Rīgā, Dārziņu rajonā, iepriekš tika atrasts vīrieša līķis, kuram bijusi nogriezta galva. Izmeklēšanā noskaidrots, ka nežēlīgi noslepkavotais bijis kāds iepriekš tiesāts 51 gadu vecs vīrietis, kurš iepriekš atradies apcietinājumā. Vīrieša galva atrasta netālu no līķa, kas bija apgānīts. 


Написать комментарий