Nacionāļi aicina NEPLP pievērst uzmanību naidīgai propagandai pret Latvijas valsti un latviešiem

foto swiss-contribution.admin.ch
foto swiss-contribution.admin.ch

Nacionālā apvienība aicina Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (NEPLP) vairāk pievērst uzmanību tam, kā medijos tiek atspoguļoti Latvijas valstij un latviešiem svarīgi jautājumi. Nav pieļaujams, ka nekritiski un kā vienīgie iespējamie tiek publiskoti nepatiesi, vienpusīgi, Latvijas valstij naidīgi viedokļi. Tas ir jautājums gan par mediju redakcionālo atbildību, gan žurnālistu profesionālo kvalifikāciju.

Sabiedrības redzeslokā joprojām nonāk gadījumi, kad krievvalodīgajos medijos tiek pausta ciniska attieksme gan pret Latvijas valsts pamatvērtībām, gan latviešu tautai nozīmīgiem vēsturiskiem notikumiem.

NA uzskata, ka spēcīgi, saturiski daudzveidīgi un redakcionāli neatkarīgi mediji ir viena no Latvijas demokrātijas pamatvērtībām un nacionālā informatīvā telpa jāveido tā, lai nodrošinātu mediju attīstību.

NA piekrīt, ka viedokļi var būt dažādi, tomēr notikumu atspoguļojumam jābūt iespējami objektīvam, nepieļaujot ironisku vai sarkastisku attieksmi pret latviešiem kā valstsnāciju un latviešu tautas pamatvērtībām. Diemžēl šis nosacījums krievvalodīgajos medijos bieži vien netiek ievērots un, tā kā konkrētas sankcijas neseko, tiek turpināta bezatbildīga redakcionāla politika.

NA arī vienlaikus aicina sabiedrību būt aktīvākai un ziņot par medijos konstatētiem Latvijas valsts pamatvērtības aizskarošiem gadījumiem NEPLP.

„Lai mūs cienītu citi, latviešiem vispirms ir jāparāda, ka tie ciena paši sevi, aktīvi aizstāv savas vērtības, tostarp mediju telpā, nevis pasīvi raugās un bezpalīdzīgi noplāta rokas par kārtējo aizvainojošo sižetu radio vai TV,’’ uzskata NA līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

NA ir gandarīta par NEPLP nesen pausto apņemšanos pievērst lielāku uzmanību informatīvajai telpai krievu valodā, Latvijā veidotajam mediju saturam un cer, ka tas nepaliks tikai nodomu līmenī.


Написать комментарий