Apšaudē mājās ASV pieci bojāgājušie, tostarp zīdainis un šāvējs

foto ir.lv
foto ir.lv

Uzbrucējs, kas tiek identificēts kā ievērojams brīvprātīgo robežsardzes grupējuma līderis un zināms neonacists, trešdien ASV Arizonas štatā nošāvis četrus cilvēkus, tostarp zīdaini, bet pēc tam izdarījis pašnāvību, informēja vietējā policija.

Uzbrucējs uguni atklāja kādā mājā Fīniksas piepilsētā Gilbertā, paziņoja vietējās policijas seržants Bils Balafass, neatklājot šāvēja identitāti.

Vietējais laikraksts "Arizona Republic", atsaucoties uz anonīmiem avotiem policijā, vēstīja, ka šāvējs ir Džeisons Rīdijs, kas ir zināms nenonacists, kas dibinājis brīvprātīgo robežsargu grupējums, kas Meksikas robežas tuvumā ķersta narkotiku kontrabandistus.

Viņa jaunākais upuris bija vienu līdz divus gadus veca meitenīte, kas no gūtajām traumām mira slimnīcā, stāstīja policijas Balafass. Pārējie četri mirušie ir divas sievietes un divi vīrieši, no kuriem viens, kā uzskata policija, ir uzbrucējs, kas izdarīja pašnāvību.

Policija notikuma vietā atrada trīs pistoles, tomēr Balafass atzina, ka policija nevarēja veikt kratīšanu mājā un noskaidrot mirušo identitātes, jo piemājas tika atrastas divas tvertnes ar 208 litru ietilpību, kurās bija pagaidām nenoskaidrots šķidrums, kas, iespējams, ir bīstamas ķimikālijas.

Policijas pārstāvis neapstiprināja, ka šāvējs ir bijis Rīdijs, kas sācis kampaņu, lai kļūtu par pilsētiņas šerifu, tomēr atzina, ka incidentu izraisījis "ģimenes skandāls".


Написать комментарий