4.maijā Vienības namā tiks nodziedāta Daugavpilij veltīta dziesma

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Piektdien, 4.maijā, Daugavpils Vienības nama koncertzālē notiks svētku koncerts «Pūt, vējiņi!», kas tiks veltīts Latvijas neatkarības atjaunošanas dienai un kurā piedalīsies Latviešu kultūras centra vīriešu koris Forte un 13.vidusskolas jauktais koris Nojauta.

Koncerta mākslinieciskais vadītājs diriģents Jevģenijs Ustinskovs pastāstīja, ka šogad koris Forte svin savu 15 gadu jubileju, bet koris Nojauta – 10 gadu jubileju. Šajā laikā muzikālie kolektīvi kļūva atpazīstami un vairākas reizes pārstāvēja Daugavpili un Latviju dažādās skatēs, konkursos un Dziesmu svētkos. Koru dalībnieki vairākkārt uzstājās ārzemēs, iekarojot dažādas publikas mīlestību un cieņu. 

Koncerts būs interesants un daudzveidīgs, jo tajā izpildīs gan latviešu tautasdziesmas, gan slavenu autoru populārās dziesmas. Kā arī klausītājus gaida L.Vasaraudzes un J.Ustinskova dziesmas ar nosaukumu „Pilsēta Daugavas krastā” pirmatskaņojums, dziesma ir veltīta mūsu pilsētai. 

Jubilejas koncertā kā viesi piedalīsies arī Daugavpils pazīstami muzikālie kolektīvi – sieviešu koris Rūta, akordeonistu orķestris, Latviešu kltūras centra bērnu vokālā studija Pērlītes, profesionālais pūtēju orķestris Daugava, kamerorķestris, Mūzikas vidusskolas koris, Jeļena Borele, Alise Meja, Sergejs Pimanovs, Valsts ģimnāzijas jauktais koris, Aleksejs Fjodorovs, Artūrs Uškāns. 

Koncerta sākums ir plkst.16:00. Ieeja par brīvu.
 


Написать комментарий