Eiropa ir piešķirusi naudu Daugavpils domes darbinieku apmācībai

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils domes Finanšu komitejas deputāti atbalstīja lēmumu par pirmsfinansējuma 2 442 latu apmērā piešķiršanu projektam „Daugavpils pašvaldības iespēju paplašināšana, realizējot ES instrumentu vai citu ārzemju finasētos pasākumus un projektus”.

Attīstības departamenta vadītāja vietniece Svetlana Sergejeva paskaidroja, ka projektu pilnā apmērā finansē Eiropas sociālais fonds, tāpēc projekta realizācijai piešķirtā summa atgriezīsies pilsētas budžetā. 

Projekta, kurš tiks realizēts no šī gada 1.aprīļa līdz 2013.gada decembrim, kopējā vērtība ir 24 416 lati. Par šo naudu pašvladības darbiniekiem sniegs papildus zināšanas projektu un pasākumu realizācijā.

Projekta ietvaros domes darbiniekiem tiks organizēti kursi, semināri, braucieni uz Rēzekni un Valmieru ar mērķi apmainīties ar pieredzi. Vienu kursu daļu varēs iziet 20 darbinieki, bet pēc otrās kursu daļas iziešanas 6 darbinieki saņems Eiropas standarta sertifikātus.

Komitejas deputāti vienbalsīgi atblastīja lēmumu, kaut arī deputāts Pēteris Dzalbe pirms balsošanas pajautāja, kāpēc lai neatbalstītu Eiropas pieredzi un neizveidotu pašvaldības sociālo nodaļu, kurā visiem pilsētniekiem palīdzētu projektu radīšanā. Vicemērs Līvija Jankovska paskaidroja, ka domes Attīstības departamentā jau eksistē projektu nodaļa, kas konsultē, organizē seminārus un ik mēnesi papildina informāciju par esošajiem projektiem. Kā arī darbojas Latgales plānošanas reģions.
 


Написать комментарий