Daugavpils universitātē pirmo reizi ilgu gadu laikā notiks absolventu vakars

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šosestdien, 19.maijā, pirmo reizi ilgajā laikā Daugavpils universitātē notiks absolventu vakars.

Pasākuma organizatore un DU muzeja direktore Zane Stankeviča pastāstīja, ka absolventu vakari DU nenotika jau vairāk kā 20 gadus. Kaut arī līdz tam laikam atsevišķu fakultāšu un mācību programmu absolventi satikās, taču visas mācību iestādes līmenī šāda tikšanās notiks pirmo reizi. 

«Mēs vēlētos, lai Latgales lielākās augstskolas jubilejas gadā to apmeklētu gan Daugavpils pedagoģiskā institūta, gan pedagoģiskās universitātes, gan pašreizējās DU absolventi. Tiek plānots, ka bijušie studenti vēlēsies apmeklēt savu Alma mater, kur pagāja jautrākie mācību gadi», - saka Zane Stankeviča. 

Mūsu augstskolas pastāvēšanas laikā to beidza tūkstoši speciālistu – gan krievu literatūras un matemātikas skolotāji, gan ekologi un aktieri. 

DU absolventu vakars sāksies plkst.13:00 un divu stundu garumā visi interesenti varēs apmeklēt fakultātes, katedras, zinātniskos centrus, institūtus un laboratorijas.
Bet plkst.16:00 Latviešu kultūras centrā ar svinīgo uzrunu tiks atklāts pats pasākums, kurā piedalīsies grupa Metrs, DU studentu teātris «Nākam gaismā!», studentu deju ansamblis Laima, DU Mākslas un mūzikas fakultātes pasniedzēji un studenti. Lai dažādu izlaidumu absolventi negarlaikotos, organizatori iesaka paņemt līdzi «groziņus». 

Absolventu vakara LKC ieejas biļete maksā 2 Ls.
 


Написать комментарий