Rēzeknes mērs piedalījās kongresā par Latvijas nākotni

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Piektdien, 18.maijā Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs, priekšsēdētāja vietnieks Andrejs Rešetņikovs un deputāts Jānis Krišāns piedalījās Latvijas Pašvaldību savienības 23.kongresā, kura tēma šogad bija „Uzņēmēji plus Pašvaldības ir Latvijas nākotne”.

Šogad LPS kongresam bija sagatavoti pieci rezolūciju projekti: „Par pašvaldību vietu NAP”; „Par pašvaldību ieņēmumu bāzi”; „Par pašvaldību atbalstu vietējai uzņēmējdarbībai”; „Par izglītību” un „Par demogrāfiskās krīzes ietekmi uz pašvaldību”.

Aleksandrs Bartaševičs uzsvēra rezolūcijas par pašvaldību atbalstu vietējai uzņēmējdarbībai nozīmīgumu, jo tajā ir pausts aicinājums Saeimai un valdībai veidot tādus apstākļus, lai pašvaldība varētu attīstīt infrastruktūru vietējo uzņēmēju atbalstam, radīt nosacījumus iedzīvotāju atalgojuma pieaugumam un sekmēt jaunu darbavietu izveidošanu.

Kongresa laikā izskanēja arī aicinājums dot pašvaldībām iespēju pašām izvēlēties pasākumus, kuri veicinātu bezdarbniekus atgriezties darba tirgū, proti, paaugstinot minimālo darba algu vai izvēloties vietējiem apstākļiem piemērotāku pabalstu politiku. Rezolūcijā bija izvirzīts aicinājums grozīt virkni likumu un atcelt uzņēmējdarbībai traucējošās normas, kā arī dibināt jaunus uzņēmumus ar valsts un pašvaldību kapitālu. No Rēzeknes pilsētas domes puses tika izteikts piedāvājums ieviest izmaiņas rezolūcijā, piemēram, piešķirt finansējumu reģionam, ņemot vērā tā attīstības koeficentu.

Kongresā piedalījās Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, veselības ministre Ingrīda Circene, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs, ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Tika izteiktas interesantas idejas un domas, kuras var uzskatīt par pierādījumu veiksmīgai sadarbībai kopēju nākotnes mērķu sasniegšanā.


Написать комментарий