Tiks aktualizēts Daugavpils attīstības investīcijas plāns

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils domes deputātiem kārtējās sēdes laikā šajā ceturtdienā būs jāaktualizē Daugavpils attīstības programmas «Mana pils Daugavpils» investīcijas plāns par 2008.-2014.gadiem. Finanšu komitejas deputāti plānu jau ir atbalstījuši.

Minēto koncepciju un plānu uz 3 gadiem domes deputāti bija apstiprinājuši 2008.gada janvārī. Plānā tika iekļauti pamata pasākumi un projekti saskaņā ar programmas izvirzītajiem mērķiem. Attīstības departamenta vadītāja Daina Kriviņa paskaidroja, ka investīcijas plāna termiņš ir beidzies, ir realizēti vairāki projekti, daudzi projekti ir realizācijas stadijā, sakarā ar ko plāns ir jāaktualizē.

D.Kriviņa atzīmēja, ka plāns tika izstrādāts sadarbībā ar pašvaldības struktūrām. Dokumentā tika atspoguļoti pasākumi, kas tiks uzskatīti par prioritārajiem, veidojot pašvaldības ikgadējo budžetu.

Atbildot uz deputātu jautājumu par to, vai pasākumu plānā ietilpst uzņēmējvides pieejamības uzlabošana mūsu pilsētā, departamenta vadītāja paskaidroja, ka viens no uzņēmējvides uzlabošanas lielākajiem projektu blokiem ir Ziemeļu industriālās zonas attīstības projekti, kuru aptuvena summa varētu sastādīt 38 miljonus latu. Kā arī D.Kriviņa paskaidroja, ka uzņēmējvides attīstības projektiem var pieskaitīt arī ielu rekonstrukciju un būvniecības projektus, kas tika iekļauti plānā, kuru ir jāaktualizē.


Написать комментарий