Krievu uzņēmējs oficiāli iegādājies Gorkša pārstāvēto 'Reading' komandu

foto reading.theoffside.com
foto reading.theoffside.com

Krievijas investīciju kompānija otrdien oficiāli noslēgusi darījumu par 51% Latvijas izlases kapteiņa Kaspara Gorkša pārstāvētās Anglijas futbola komandas "Reading" iegādi.

Kā ziņots, nākamajā sezonā "Reading" pēc vairāku gadu pārtraukuma atgriezīsies premjerlīgā.

Jau janvārī tika vēstīts, ka uzņēmums "Thames Sports Investment" (TSI), kuru vada Antons Zingarevičs, ir gatavs nekavējoties iepludināt naudu "Reading" komandā.

Līdz šim "Reading" komandas kontrolpakete ilgāk nekā divas dekādes piederēja Džonam Madejskim.

"TSI finansiālais atbalsts palīdzēs komandai saglabāt tās labākos spēlētājus un vēl papildināt sastāvu," tika teikts sākotnējā TSI paziņojumā, prognozējot, ka darījums pilnībā varētu tikt pabeigts martā.

Tomēr oficiāli pārņemšanas darījums noslēdzies vien tagad.

Pēc darījuma ar vairākiem cilvēkiem papildināts "Reading" vienības valdes sastāvs.

Zingareviču ģimene jau 2004.gadā tika saistīta ar premjerlīgas komandas Liverpūles "Everton" iegādi, tomēr toreiz tas nenotika. Antona tēvs Boriss Zingarevičs ir kokmateriālu magnāts. Savukārt par pašu Antonu Zingareviču ir zināms maz. Tiek ziņots, ka viņš studējis Redingas pilsētas universitātē.

"Reading" komanda premjerlīgā spēlēja divas sezonas no 2006. līdz 2008.gadam, bet šosezon tai izdevās atgriezties Eiropas spēcīgākajā futbola līgā.

Kā ziņots, Gorkšs "Reading" komandai pievienojās neilgi pēc šīs sezonas sākuma, kad viņu pārdeva premjerlīgas vienība Londonas "Queens Park Rangers" (QPR).

Zīmīgi, ka pagājušajā sezonā Gorkšs palīdzēja premjerlīgā iekļūt arī QPR vienībai.


Написать комментарий