Medvedevs: KHL klubi nākamajā sezonā aizvadīs divus mačus Ziemeļamerikā

foto ОХК Динамо Москва
foto ОХК Динамо Москва

2013.gada janvārī divi Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mači tiks aizvadīti Ziemeļamerikā, otrdien izteicās KHL prezidents Aleksandrs Medvedevs.

Uz Ziemeļameriku dosies līgas čempionvienība Maskavas "Dinamo", ko trenē Latvijas speciālisti Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, Maskavas CSKA, aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētā Omskas "Avangard" vienība un Ufas "Salavat "Julajev".

"Kompānijas, ar kurām mēs sadarbojamies, saka, ka tādi mači aizokeāna hokeja pasaulē izraisīs milzīgu interesi," žurnālistiem teica Medvedevs, stāstot, ka mači, visticamāk, risināsies Ņujorkā. "Mūsu Ziemeļamerikas partneri izteica vēlmi, lai pie viņiem dodas pazīstamas krievu komandas."

Kā ziņots, "Avangard" un "Salavat Julajev" krāsas pēdējās sezonās aizstāvējuši tādi hokejisti kā Jaromirs Jāgrs un Aleksandrs Radulovs, kurus zina arī Ziemeļamerikas hokeja pazinēji.

Nupat aizvadītajā sezonā KHL Gagarina kausa finālsērijā spēkojās tieši "Avangard" un "Dinamo", ar rezultātu 4-3 uzvarot Maskavas klubam.

Pēdējos gados ar dažādām KHL komandām pārbaudes spēlēs Eiropā tikās vairāki Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubi, tomēr pirms nākamās sezonas pasaules spēcīgākās līgas vienību mači Eiropā nenotiks, jo NHL tiek prognozēts lokauts.

Eiropieši NHL komandas neredzēs pirmo reizi kopš 2007.gada.

Iepriekšējā NHL lokauta dēļ netika aizvadīta 2004./2005.gada sezona.

Pirms iepriekšējām sezonām Eiropā regulāri spēlēja vismaz sešas NHL komandas. Šī NHL sezona tika sākta Somijā, Vācijā un Zviedrijā, bet 2010.gada rudenī Latvijā viesojās Fīniksas "Coyotes" komanda, kas "Arēnā Rīga" notikušajā pārbaudes spēlē ar 3:1 pieveica Rīgas "Dinamo" vienību.


Написать комментарий