Daugavpilij būs sava pasākumiem domāta mobilā skatuve

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Novērtējot izdevumus par skatuves nomu dažādiem pilsētas pasākumiem, Daugavpils domes vadība pieņēma lēmumu paredzēt šī gada pilsētas budžetā līdzekļus, lai iegādātos nelielu skatuvi.

Latviešu kultūras centra vadītāja Regīna Osmane portālam Gorod.lv pastāstīja, ka neliela skatuve, kuru ir viegli savākt kopā un transportēt, pilsētai tiešām ir nepieciešama, jo to trūkumu izjūt arī LKC, rīkojot savus pasākumus.

Pagaidām pilsētā bieži vien izmanto montētu koka skatuvi. Taču tai nav jumta, tāpēc to var izmantot tikai labos laika apstākļos, kad nokrišņi nevar kaitēt aparatūrai.
Pēc R.Osmanes vārdiem, specifikācijas skatuves iegādei tika izstrādātas tā, lai tā būtu mobilā, uz riteņiem un neprasītu papildus štata vienības, kas nodarbotos ar aprīkojuma montēšanu un demontēšanu. Skatuvi varēs montēt divi cilvēki.

Pašlaik tiks iegādāta tikai skatuve, par skaņas un gaismas aparatūru runas pagaidām nav. Pagaidām var iztikt ar esošo aparatūru, bet ir cerība, ka nākamgad tiks iegādāta jauna.

Skatuvi, kas tiks iegādāta, apkalpos LKC, bet Sporta pārvalde, Sociālo lietu pārvalde un Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde varēs to izmantot, lai rīkotu savus pasākumus.

Iegādes cena kļūs zināma pēc oficiālās iepirkuma rezultātu pasludināšanas.


Написать комментарий