1.jūnijā Daugavpils pludmalēs sesto reizi pacels zilos karogus

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Komunālās saimniecības pārvaldes ekoloģe Inesa Antoševska portālam Gorod.lv paziņoja, ka 1.maijā, piektdien, plkst.11:00 Daugavpilī Lielo Stopu ezera divās pludmalēs tiks pacelti divi zilie karogi, kas nozīmē starptautiski atzīto pludmales kvalitātes garantiju.

Karogus pacels pilsētas pludmalē un pludmalē Stropu Vilnis. Ceremoniju plāno apmeklēt Vides izglītības fonda pārstāvji.
Zilie karogi Daugavpils pludmalēs tiek pacelti no 2007.gada, kad goda zīme tika piešķirta pilsētas pludmalei. Vēlāk goda zīmi piešķīra arī Stropu Vilnim.

Oficiāli peldēšanas sezona Latvijā tika atklāta 15.maijā, bet 8.maijā tika paņemti pirmie ūdens paraugi no ūdenskrātuvēm. Šos paraugus speciālisti ņems ik pēc 2 nedēļām, lai pilsētniekiem būtu pieejama informācija par ūdens kvalitāti ūdenskrātuvēs, kuras izmanto visbiežāk.

Pēc I.Antoševskas vārdiem, ūdens paraugus ņems ne tikai no Lielo Stropu ezera, un Šūņu ezera, kuri ir iekļauti valsts programmā. Pašvaldība organizēs arī paraugu analīzi no 10 ūdenskrātuvēm, kurus izmanto pilsētnieki. Informācija par ūdens kvalitāti būs pieejama pilsētas pašvaldības mājas lapā, kā to nosaka normatīvie akti, paziņoja ekoloģe.

Jāatzīmē, ka zilie karogi Stropos ir vienīgie Latgalē. Taču karogu pacelšanas ceremonija Daugavpilī nav izrāde, kā piemēram, Ventspilī, kurā šo sestdien, 2.jūnijā, par godu karoga pacelšanai pilsētas pludmalē notiks svinīga ceremonija, kuras laikā notiks koncerts, velotriālistu, ielu vingrotāju uzstāšanās. Bet vēlāk notiks «Brīvo kāju» gājiens, kas apliecinās, ka Ventspils ir Latvijas tīrākā un skaistākā pilsēta.


Написать комментарий