ANO apstiprina Sudānas armijas izvešanu no strīdīgā reģiona

foto OpenStreetMap
foto OpenStreetMap

Sudāna ir izvedusi savu karaspēku no strīdīgās pierobežas ar Dienvidsudānu teritorija, apstiprina ANO. Par to vēsta raidsabiedrība BBC.

"ANO miera uzturētāju misija Abiejā apstiprina, ka Sudānas bruņoto spēku izvešana no Abiejas tika pabeigta vēlu vakarā (otrdien)," pavēstīja ANO oficiālais pārstāvis Kierans Dvaijers.

Jau vēstīts, ka Sudāna otrdien paziņoja par sava karaspēka izvešanu no strīdīgā Abiejas robežreģiona. Karaspēka izvešana no strīdīgās robežteritorijas saistīta ar ANO Drošības padomes maijā pieņemto rezolūciju, kura pieprasīja Sudānai un Dienvidsudānai pārtraukt karadarbību pie to robežām un izvest karaspēku no strīdīgajām teritorijām.

Strīdīgā Abiejas reģiona piederību kādai no valstīm bija paredzēts noteikt teritorijas iedzīvotāju referendumā pagājušā gada jūlijā, bet tas tika atlikts valstu nesaskaņu dēļ par to, kam tajā būs tiesības piedalīties. Dienvidsudāna iebilda pret tiesībām nobalsošanā piedalīties klejotāju cilts miserija pārstāvjiem, kuri reģionu ar saviem ganāmpulkiem šķērso dažas reizes gadā. Savukārt Sudāna uzstāja uz sevi atbalstošās cilts piedalīšanos referendumā.


Написать комментарий