Rīgā sagaidīts testa avioreiss ar ASV kravām no Afganistānas

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Otrdien Rīgas lidostā sagaidīts pirmais avioreiss ar ASV kravām no Afganistānas, kas ieradies, lai pārbaudītu lidostas infrastruktūru un pakalpojumus, kā arī sadarbības iespēju ar Rīgas ostu, portālu "Delfi" informēja Satiksmes ministrija.

Kravas tālāk paredzēts nogādāt uz Rīgas ostu, no kurienes tās turpinās ceļu uz ASV.

Kravu pārvadājumi uz Afganistānu caur Latviju uzsākti 2009.gada februārī un kopš tā laika uz Afganistānu nosūtīts vismaz 45 000 TEU kravu.

Šā gada aprīlī papildus regulārajiem sauszemes kravu pārvadājumiem uz Afganistānu uzsākti arī gaisa pārvadājumi no Rīgas lidostas.

Paredzēts, ka pozitīva novērtējuma gadījumā par pirmā avioreisa izpildīšanu varētu uzsākt regulārus kravu aviopārvadājumus no Afganistānas.

Iepriekš premjers Valdis Dombrovskis informējis, ka pašlaik notiek sagatavošanās darbi, lai, plānojot NATO valstu kontingenta klātbūtnes samazināšanu Afganistānā, caur Rīgu nodrošinātu arī reverso kravu plūsmu atpakaļ no Afganistānas uz to izcelsmes valstīm. Šo kravu plūsmu apkalpošana sniedz būtisku pienesumu ne vien Latvijas ekonomikai, kā arī ir veids, kā Latvija nodrošina ieguldījumu NATO kopīgo mērķu sasniegšanā, maija sākumā paudis Dombrovskis.


Написать комментарий