J.Lāčplēsis par Latgales attīstības plānu: Daugavpilij jāattīsta uzņēmējdarbība

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā tika ziņots, 29.maijā Latvijas valdība apstiprināja Latgales attīstības plānu, kuru izstrādāja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija. 

Dokumenta mērķis ir panākt uzņēmējdarbības aktivizāciju reģionā un piesaistīt privātās investīcijas. Plānā ir iekļauti vairāk kā 400 priekšlikumi, kā uzlabot situāciju Latgalē, bet ideju realizācijai varētu piešķirt finansējumu 53 miljonu latu apmērā.

Dokumentā tiek piedāvāts pāriet pie sociālā atbalsta aktīvās sistēmas, kas motivētu cilvēkus nevis iztikt ar pabalstu, bet meklēt reālās iespējas uzlabot savu dzīvi. Kā arī ir runa par mazo lauku skolu saglabāšanu.

Plāna realizācijas ietvaros ministrija sola piedāvāt reģionam 4-5 investīcijas projektus. Programmā arī tika iekļauti pasākumi, kas atbalstītu uzņēmējdarbību – tiek plānots izveidot informācijas materiālus par Latgali un uzņēmējdarbības veiksmīgajiem piemēriem, organizēt jauniešiem domātus kursus par biznesa ideju izstrādi un finansējuma piesaisti. Tiek plānots Rīgā izveidot "Latgales vēstniecību ", kurā būtu iespējams iegādāties nelielu reģionālu ražotāju preces.

Portāls Gorod.lv lūdza bijušo Daugavpils mēru, pašreizējo Saeimas deputātu Jāni Lāčplēsi, kas labi zina par mūsu pilsētas problēmām, komentēt apstiprināto plānu.
Saeimas deputāts atzīmēja, ka pašlaik tika tikai iezīmēti virzieni, kurus var izmantot Latgales attīstībai. Ir svarīgi, kādas no piedāvātajam prioritātēm tiks izvēlētas. Pēc deputāta domām, Daugavpils piedāvātās programmas ietvaros dažādiem projektiem var saņemt aptuveni 10 miljonus latu. Bet, kā atzīmē J.Lāčplēsis, ir būtiski, lai šos līdzekļus izmantotu, lai atbalstītu projektus, kuri veicinātu uzņēmējdarbības atbalstu un attīstību, tā pašlaik ir pilsētas prioritāte.
Krīzes pirmajos gados bija nepieciešams izmantot līdzekļus, lai stimulētu ekonomiku, pašlaik jādomā par to, kā attīstīt biznesu, kas savukārt nodrošinās darba vietu radīšanu un darba algu palielināšanu, atzīmēja deputāts.

 


Написать комментарий