Daugavpils Centrālajā parkā sāk ierīkot ekskluzīvus solus

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Sestdien, 9.jūnijā, pusdienā Daugavpils Centrālajā parkā Pilsētas dienu ietvaros notiks svinīga jaunās Solu alejas atklāšana. Gar gājēju celiņiem, kas ved no Alejas ielas uz Autobusu parku, tiks ierīkoti 12 ekskluzīvi dažādas formas, krāsas un konfigurāciju soli. Pilsētas parkā jau ir uzsākti solu ierīkošanas darbi.

Pēc pilsētas galvenā mākslinieka Jura Pundura vārdiem, solu autori ieies Daugavpils vēsturē, jo pie katra sola tiks piestiprināta plāksnīte ar tā radītāja vārdu.

Kopumā skiču konkursam, kas tika izsludināts šī gada februārī, tika iesniegtas 20 skices, no kurām žūrija izvēlējās 15, bet pēc tam 12 pretendentus. Izņemot Daugavpils meistarus, konkursā piedalījās arī Rīgas un Jūrmalas pārstāvji, kuru gara darbi arī greznos mūsu pilsētas parku.

Vārdu sakot, pavisam drīz daugavpilieši un pilsētas viesi varēs ne tikai pastaigāties jaunajā alejā, bet arī atpūsties ciemos pie dzīvespriecīgā Jokdara, pasēdēt kopā ar gulošo un sauļojošos cilvēku, iepazīties ar «Jautro soli». Nav nekādu šaubu, ka jaunā aleja patiks mūsu pilsētniekiem.



Написать комментарий