Parakstīts līgums par gaismas objektu nomaiņu Rēzeknē

foto apollo.lv
foto apollo.lv

25. maijā tika parakstīts līgums ar SIA „Citrus Solutions” par apgaismojuma nomainīšanu pret energoefektīvu apgaismojumu septiņās pilsētas ielās. LED gaismekļi tiks uzstādīti Brāļu Skrindu, Raiņa, Stacijas Ludzas, Kr.Barona, Varslavāna un Latgales ielās Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta līdzfinansētā projekta „Gaismas objektu nomaiņa Rēzeknes pilsētā” ietvaros.

Rēzeknes pilsētas domes Attīstības pārvaldes projektu vadītāja Natālija Aleksejeva informē, ka projekta mērķis ir samazināt oglekļa dioksīda emisijas, pamatojoties uz elektroenerģijas patēriņa un gaismekļu izmešu samazināšanu. Pašlaik apgaismojuma infrastruktūra neatbilst apgaismojuma klasei, tiek plānots nomainīt esošos 213 nātrija un 6 dzīvsudraba gaismekļus pret energoefektīviem LED tipa gaismekļiem. SIA „Citrus Solutions” piedāvājums tika izvēlēts Rēzeknes pilsētas domes Iepirkumu komisijas 8. maija sēdē atklātā konkursa rezultātā, kā saimnieciski visizdevīgākais. Uzstādīšanai tiks piegādāti Itālijas ražojuma gaismekļi „LED-in”, kuri jau darbojas arī rekonstruētajā Atbrīvošanas alejā. Līguma summa ir 177 693,76 (kopā ar PVN), no kuriem 55 % ir KPFI līdzfinansējums.

Aizvietojot līdzšinējo ārējo apgaismojumu ar LED tehnoloģiju, iespējams samazināt CO2 emisiju gaisā, elektroenerģijas patēriņu, uzturēšanas izmaksas, kā arī uzlabot ielu vizuālo estētisko noformējumu. Apgaismojuma tehnoloģija samazina enerģijas patēriņu līdz pat 70%, tajā pašā laikā nodrošinot lielu izstarotās gaismas daudzumu. Tā kā LED apgaismes sistēmas var kalpot gadiem, tad rutīnas uzturēšanas darbi (tādi kā spuldžu maiņa) tiek pilnīgi novērsti. LED apgaismojumam nav ultravioletā un infrasarkanā starojuma. LED gaismekļi ir arī triecienizturīgāki.


Написать комментарий