'Laimas' peļņa pērn sasniedz 681,9 tūkstošus latu

foto alfaparks.lv
foto alfaparks.lv

Latvijas lielākais saldumu ražotājs "Laima" pērn strādāja ar 7,712 miljonu latu apgrozījumu, kas ir 2,3 reizes mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa pieaugusi vairākas reizes ‒ līdz 681,9 tūkstošiem latu, liecina datubāzē "Lursoft" publicētais uzņēmuma finanšu pārskats.

Uzņēmuma vadības ziņojumā paskaidrots, ka uzņēmuma apgrozījums samazinājies, jo pērn kompānija vairs nenodarbojās ar vairumtirdzniecību, jo saražotās gatavās produkcijas īpašumtiesības kopš pagājušā gada pieder ražošanas pakalpojumu pasūtītājam koncernam "NP Foods", kurā ietilpst arī "Laima". "Attiecīgi pārskata gada apgrozījumā vairs netika iekļauta gatavās produkcijas pārdošana, kā dēļ "Laimas" 2011.gada neto apgrozījums bija par 10,3 miljoniem latu mazāks nekā 2010.gadā," teikts vadības ziņojumā.

Pagājušajā gadā "Laima" arī turpināja ieguldīt līdzekļus iekārtu un tehnoloģisko procesu uzturēšanā un modernizācijā ‒ 2011.gadā uzņēmuma kopējais kapitālo ieguldījumu apmērs sasniedz 434 tūkstošus latu.

Pērn "Laima" arī ieviesa vairākus jaunus produktus, tostarp konfektes "Fantāzija", šokolādes konfektes ar "Latvijas balzama" ražoto "Rīgas Melno balzamu" un "Upeņu balzamu", kā arī jau vecos konfekšu zīmolus izmantoja jaunu šokolādes tāfelīšu radīšanai.

Vienlaikus uzņēmuma vadība prognozēja, ka Latvijas tautsaimniecības attīstības dinamika 2012.gadā būs pozitīva, tomēr tā nebūs tik strauja un joprojām būs cieši saistīta ar eksporta iespējām. "Laimas" galvenie mērķi 2012.gadam ir turpināt ražošanas efektivitātes uzlabošanas pasākumus, sākt jaunu inovatīvu produktu ražošanu, attīstot produktu kvalitāti.

Šajā gadā "Laima" arī plāno turpināt investēt līdzekļus iekārtu un tehnoloģisko procesu modernizācijā, ka arī šokolādes ražošanas tehnoloģiju attīstībā. "Laima" plāno arīieguldīt būtisku summu "Laimas" šokolādes muzeja ēkas renovācijā un ekspozīcijas paplašināšanā.

2010.gadā "Laima" strādāja ar 17,977 miljonu latu apgrozījumu un 56,6 tūkstošu latu peļņu.

"Laima" ir lielākais šokolādes un saldumu ražotājs Latvijā un savu produkciju eksportē uz 27 pasaules valstīm.

Kompānijas "Laima" lielākais īpašnieks ir Latvijas uzņēmējiem piederošā "Nordic Partners", kura iegādājusies 51% kapitāldaļu starptautiskajā "Nordic Partners Limited" holdingā. "Nordic Partners" un tam piederošo uzņēmumu lielākais akcionārs ir Daumants Vītols.
 


Темы: , , , , ,
Написать комментарий