Leitis ar personisko rekordu pusfinālā, visas šķēpmetējas finālā

foto Juris Bērziņš-Soms, "Sports"
foto Juris Bērziņš-Soms, "Sports"

Latvijas vieglatlēts Jānis Leitis iekļuvis Eiropas čempionāta 400 metru distances pusfinālā. Savā priekšskrējienā Leitis pēc britu skrējēja diskvalifikācijas uzvarēja, sasniedzot jaunu personisko rekordu - 45,92 sekundes, to labojot par 0,54 sekundēm. No Latvijas rekorda Leitis atpalika tikai 0,04 sekundes. Šķēpmešanā finālā tika gan Sinta Ozoliņa-Kovala, gan Līna Mūze, gan Madara Palameika.

400 metros Latvijas pārstāvim Jānim Leitim bija jācer uz iekļūšanu starp labākajiem četriem savā skrējienā. Tāpat vietu pusfinālā varēja izcīnīt arī ar vienu labākajiem četriem rezultātiem starp pārējiem sportistiem. Leitis jau no distances sākuma bija skrējiena priekšā, vēl 100 metrus pirms finiša Jānis bija vadībā, tomēr beigās nācās piekāpties Lielbritānijas pārstāvim Ričardam Bakam. Leitis gan kļuva par skrējiena uzvarētāju, jo Baks tika diskvalificēts. Sasniegtais rezultāts (45,92) ir sportista personiskais rekords, turklāt tas ir tikai 0,04 sekundes sliktāks par Latvijas rekordu. Savukārt divas simtdaļas pietrūka līdz Olimpisko spēļu B normatīvam.

Šķēpmetējām finālsacensību normatīvs bija tieši 60 metri. Kvalifikācijas A grupā no trīs Latvijas pārstāvēm startēja Madara Palameika. Pirmais mēģinājums visai pieticīgs (55,85), ar otro metienu izdevās rezultātu uzlabot – 57,24. Palameikai vēl bija viens mēģinājums, lai censtos sasniegt 60 metrus, taču šķēps piezemējas nedaudz aiz 55 metru atzīmes. Savā grupā Madarai ceturtā vieta un bija jāgaida B grupas rezultāti.

B grupā Sinta Ozoliņa-Kovala sāka ar 53,39. Ar otro mēģinājumu rezultāts par vairāk nekā diviem metriem tika uzlabots (55,44), tomēr finālam arī ar šo sasniegumu bija par maz. Pēdējā mēģinājumā Ozoliņa-Kovala sasniedza 59,41 metrus, kas gan nebija kvalifikācijas norma, tomēr nodrošināja vietu finālā. Līna Mūze pirmajā mēģinājumā šķēpu aizmeta 57,51 metrus tālu. Otrais metiens netika ieskaitīts, bet trešais bija tuvāks par 54 metriem. Tiesa, arī ar šādu rezultātu viņai pietika labāko divpadsmitniekam. Tajā iekļuva arī Palameika, līdz ar to fināla visas trīs mūsējās.

800 metru priekšskrējienos startēja Dmitrijs Jurkevičs. Lai iekļūtu pusfinālā, Jurkevičam bija jāiekļūst sava skrējiena četriniekā vai jāsasniedz viens no četriem labākajiem rezultātiem starp pārējiem visos skrējienos. Jurkevičs pēc pirmā apļa bija aptuveni vidū, bet pēdējos 200 metrus uzsāka kā priekšpēdējais. Dmitrijs līdz finišam gandrīz ielauzās četriniekā, tomēr nedaudz pietrūka. Arī skrējiena temps kopumā bija lēns, Jurkevičam gan izdevās sasniegt sezonas labāko rezultātu. Jau nākamajā skrējienā vairāki ārpus četrinieka finišējušie sportisti izdzēsa Jurkeviča cerības uz pusfinālu. Kopumā 26. vieta.

28.06.2012 , 12:30

sportacentrs.com


Написать комментарий