'Opel' atklāj markas mazāko modeli 'Adam'

publicitātes foto
publicitātes foto

Kompānija "Opel" oficiāli atklājusi markas mazāko modeli "Adam", kas izgatavots uz saīsinātas "Corsa" modeļa platformas. Plašākai publikai automobilis tiks parādīts rudenī notiekošajā Parīzes autoizstādē.

Automobiļa kopgarums ir 3,7 metri, bet riteņu garenbāze – 2,3 metri; tādējādi, pēc saviem gabarītiem, "Opel Adam" ir starp "FIAT 500" un "MINI Cooper".

Sākotnēji "Opel Adam" modelim tiks piedāvāti trīs dzinēji – 1,2-litru benzīna motors ar 70 zirgspēku jaudu un 1,4-litru agregāts, kas atkarībā no versijas attīsta 87 vai 100 ZS. Standartā šie dzinēji tiks sajūgti ar piecpakāpju mehānisko pārnesumkārbu un "Start&Stop" sistēmu. Vēlāk automobilim būs pieejams vēl viens jauns motors, kas aprīkots ar turbopūti un degvielas tiešo iesmidzināšanas sistēmu, kā arī sešpakāpju mehānisko pārnesumkārbu.

"Adam" kļūs par pirmo "Opel" modeli, kam paredzēti trīs dažādi virsbūves un interjera noformējumi: "Jam" – košs un jauneklīgs; "Glam" – elegantāks un stilīgāks; un "Slam" – ar sportiskiem elementiem. Par papildus samaksu būs pieejamas arī "zvaigžņotās debesis" – jumta apšuvums ar nelielām gaismas diodēm, līdzīgi kā "Rolls-Royce". Diodes būs arī dienas gaitas starmešos un aizmugurējos lukturos.

"Opel Adam" īpašnieki sava automobiļa raksturlielumus varēs kontrolēt arī ar "Apple" un "Android" platformas ierīču starpniecību. Pašā automobilī būs pieejama multimediju sistēma ar septiņu collu skārienjutīgu ekrānu.

Pēc provizoriskas informācijas, "Opel Adam" būs lētāks par "MINI", bet dārgāks par "FIAT 500".


Написать комментарий