Sinoptiķis: klimata pārmaiņas var padarīt Baltijas jūru par iecienītu tūrisma mērķi

foto hireintuition.com
foto hireintuition.com

Pēc dažiem gadu desmitiem klimata pārmaiņas varētu padarīt Baltijas jūras reģionu par pievilcīgāko tūristu galamērķi Eiropā, intervijā laikrakstam "Lietišķā Diena" prognozējis Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognožu nodaļas vadītājs Andris Vīksna.

"Jāapbēdina ir snovbordisti un citu ziemas sporta veidu cienītāji. Arvien jūtamāks ir tas, ka stabilā sniega sega kļūst mazāka un mazāka. Ir paredzams, ka arī tuvākajā laikā šis process turpināsies. Nevar teikt, ka sniegs kļūs par ļoti lielu retumu, bet tā sega būs aizvien mazāka, it sevišķi Kurzemē un citos reģionos, kas ir tuvāk jūrai," klimata pārmaiņu ietekmi uz laika apstākļiem prognozējis meteorologs.

Viņš arī klāstījis, ka Itālijas un Grieķijas reģionā nākotnē varētu kļūt aktuālas problēmas ar dzeramo ūdeni, jo klimats būs arvien karstāks un sausāks. "Rezultātā Britu salas un Baltijas jūras reģions var kļūt par vienu no populārākajām tūrisma vietām Eiropas mērogā," secinājis Vīksna.

Tas varētu notikt "tuvākajos pārdesmit gados".

"Domāju, ka mūsu tūrisma industrijai ir pēdējais laiks tam gatavoties. Mums jau tagad ir unikāla daba, bet šo potenciālu mēs paši neizmantojam. Latvieši sevi visnotaļ nereklamē – mums ir tāda mentalitāte. Bet resursu mums ir ievērojami vairāk nekā daudzām citām valstīm, un saistībā ar gaidāmajām dabas pārmaiņām mūsu tūrisma industrijai perspektīvā būs daudz, ko darīt, protams, neaizmirstot ilgtspējīgas attīstības principus," laikrakstam klāstījis sinoptiķis.


Написать комментарий