Helēna Soldatjonoka: Sūdzēties ir par vēlu, pārtikas produkti jālieto laikā

foto kadrs no video
foto kadrs no video

Gorod.lv redakcijā griezās sašutis mūsu pilsētas iedzīvotājs, kurš iepakotu putraimu pakās, kas veido trūcīgās personas pārtikas komplektu, konstatēja arī kādu dzīvu radību. Lai to pierādītu, daugavpilietis to ierakstīja ar videokameras palīdzību.

Daugavpils Sociālo lietu pārvaldes Sociālās palīdzības nodaļā mums paskaidroja, ka pārtikas komplektu izsniegšana notiek nodaļas telpās, bet par to atbild Sarkanais Krusts.

Savukārt Latvijas Sarkanā Krusta Daugavpils filiāles vadītāja Helēna Soldatjonoka paskaidroja, ka viņu organizācija tikai izsniedz pārtikas produktus, kurus saņem no piegādātājiem – Latvijas Zemkopības ministrijas.

„Mēs tikai izsniedzam pārtikas komplektus un par savu darbu naudu nesaņemam. Ja cilvēks putraimu pakā ir konstatējis kaut ko nepieļaujamo, lai atnes to atpakaļ uz izsniegšanas vietu. Neredzu jēgu kaut kur zvanīt, visu var noskaidrot uz vietas. Lai atnes pakas ar bojātiem putraimiem man personīgi, es sazināšos ar piegādātājiem un pieprasīšu paskaidrojumus”, - solīja Soldatjonokas kundze.

Pēc viņas vārdiem, trūcīgajām personām domātie pārtikas komplekti izvēles kārtā tiek pārbaudīti saņemšanas brīdī, to derīguma termiņš tiek stingri kontrolēts.
Pēc videomateriāla noskatīšanas, kuru daugavpilietis atsūtīja mūsu portāla redakcijā, Helēna Soldatjonoka paziņoja, ka šie putraimi ir no iepriekšējo pārtikas komplektu partijas un to derīguma termiņš beidzies jūnija beigās.

„Šobrīd šāda veida putraimi netiek izsniegti, tos izsniedza maijā – mēnesi pirms derīguma termiņa beigām. Droši vien putraimi tika glabāti mājās ilgu laiku, tāpēc to derīguma termiņš ir beidzies. Sūdzēties ir par vēlu, pārtikas produkti jālieto laikā. Cilvēki, kuriem tiešām klājas grūti, lieto pārtiku savlaicīgi un pateicas par to saņemšanu”, - ir pārliecināta Soldatjonokas kudze.

Atgādināsim, ka šāda veida pārtikas komplektus ir tiesīgi saņemt Daugavpils iedzīvotāji, kuriem ir piešķirts trūcīgās personas statuss, par ko liecina attiecīgā izziņa.

 


Написать комментарий