Madonā sākušies 15.Latviešu mūzikas svētki

foto madona.lv
foto madona.lv

No 2012. gada 31. jūlija līdz 4. augustam Madonā notiek radošā komponistu, orķestru, kameransambļu, solistu un jauno izpildītāju meistardarbnīca „15. Latviešu Mūzikas Svētki”, informē Madonas pašvaldība.

Madona uz vienu nedēļu augusta sākumā kļūst par Latviskās kultūras koncentrēšanās vietu. Radošais gars, kas šajās dienās sevi apliecina caur Latviešu komponistu un izpildītāju aktivitātēm, Latvijas kultūras kontekstā iezīmē spēcīgu virzienu tautas garīgā mantojuma apzināšanā, saglabāšanā un popularizēšanā, bet ir ļoti svarīgi šajās aktivitātēs iesaistīt jauno paaudzi, rast stimulu, iedvesmu jaunradei, izkopt kopā muzicēšanas pieredzi.

Arta Kumsāra iedibinātā lieliskā tradīcija savā jubilejas gadā organizācijas stafeti ir nodevusi J.Norviļa mūzikas skolas direktoram un diriģentam Mārtiņam Bergam. Saglabājot to pamatu un vērtīgo ideju, ko sevī ietver Latviešu Mūzikas Svētki, šogad tiek ieviestasarī jaunas tradīcijas, proti – svētku ietvaros tiek organizēta radošā komponistu, orķestru, kameransambļu, solistu un jauno izpildītāju meistardarbnīca (ar svētku nolikumu ir iespēja iepazīties interneta adresē www.madmuzskola.lv). Vidzemes jauno talantu atbalsta fonds ir izvirzījis ambiciozu mērķi - izveidot Latviešu Mūzikas Svētkus par Vislatvijas mēroga notikumu, kas katru gadu pulcē gan Vidzemes, gan arī citu Latvijas novadu mūzikas skolu radošo potenciālu kā arī izcilus meistarus solistu, komponistu un orķestrantu izglītošanai. Šeit katru gadu tiks radīta bāze radošai laboratorijai, kur smelties iedvesmu jaunradei. Pazīstami un izcili mākslinieki būs tas garants, lai Latviešu Mūzikas Svētki iegūtu plašāku skanējumu Latvijas mērogā. Madonas pilsēta un novads var būt lepni, ka tieši šeit sakņojas un notiek kultūrvēsturiski tik nozīmīgs pasākums Latvijai, un par to pateicība šī gada jubilāram Artim Kumsāram. Latviešu mūzikas svētki būs lieliska svētku dāvana izcilās personības 70 gadu jubilejā un ar to arī viņu sveicam.


Написать комментарий