Pirmajā pusgadā Daugavpilī laulības šķiršanu ir daudz vairāk, nekā kāzu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Saskaņā ar Latvijas Labklājības ministrijas datiem, pēdējos gados mūsu valstī ir būtiski pieaudzis laulības šķiršanu skaits – 2011.gadā laulības šķiršanu skaits ir gandrīz divreiz lielāks nekā 2010.gadā. Sanāk, ka uz 1 000 jaunajām laulībām pienākas 772 šķiršanas.

Centrālā statistikas pārvalde (CSP) ir aprēķinājusi, ka mūsu valstī vidējais laulību ilgums ir aptuveni 13 gadi. Starp citu, CSP veic statistiskos pētījumus jau no 1971.gada. Pārvaldes atskaitē tiek norādīts, ka līdz šim augstākais laulību vidējais ilgums Latvijā bija reģistrēts 2007.gadā un sastādīja 14,3 gadus.

Daugavpils Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Helēna Soldatjonoka pastāstīja, ka šī gada pirmajā pusgadā mūsu pilsētā tika noslēgtas 187 laulības. Šajā laikā laulību šķira 213 pāri.

„Statistika nepriecē, jo izšķīrās vairāk, nekā apprecējās. Jāatzīmē, ka tas ir kopējais skaits, kurā ietilpst gan Dzimtsarakstu nodaļā izšķirto laulību skaits, gan no notāriem un tiesām saņemtie dati.

Taču jāmin, ka visvairāk laulību Daugavpilī tiek noslēgts jūlijā, augustā un septembrī. Piemēram, pagājušā gada otrajā pusē tika reģistrētas 366 laulības.

Ceram, ka arī šogad kāzu ne būs mazāk. Turklāt, jaunajiem pāriem ir iespēja tradicionālās reģistrācijas ceremonijas Dzimtsarakstu nodaļā vietā reģistrēt laulību muzeja vai teātra romantiskajā atmosfērā”, - ir pārliecināta Helēna Soldatjonoka.


Написать комментарий