Ēka Varšavas ielā 14 tiks nodota Krievu kultūras centram

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils domes Finanšu komitejas deputāti atbalstīja lēmumu nodot biedrībai „Krievu kultūras centrs” bezatlīdzības lietošanā uz nenoteiktu laiku ēku Varšavas ielā 14, kas aptuveni pusgadu netika izmantota.

Jāatzīmē, ka Krievu kultūras centrs jau ir pārvācies jaunajā ēkā, kur biedrībai būs pieejamas vairāk telpu, nekā tas bija pirms tam.

Saskaņā ar Domes lēmumu, biedrībai tiks nodots zemes gabals 1 779 m2 platībā kopā ar divstāvu ķieģeļu ēku (437 m2), vienstāvu ēku (30 m2), garāžu un koka lapeni.

Jaunās telpas minētajai biedrībai tika nodotas sakarā ar to, ka vecajās telpās tai pietrūka vietas un tas kavēja biedrības attīstību. Turklāt, telpas Tautas ielā 11, kur agrāk atradās Krievu nams, ar tiesas lēmumu tika atdotas atpakaļ Latvijas Vecticībnieku Pomoras baznīcai.

Krievu kultūras centram attīstoties, jaunajā ēkā tiks izveidotas jaunas pastāvīgas ekspozīcijas, pagalmā tiek plānots izveidot Krievu sētu („Teremok”), kurā būtu 200 vietas un kurā varētu rīkot dažādus pasākumus zem klajām debesīm. Kā arī biedrība plāno izteikt priekšlikumu izveidot dažas ekspozīcijas cietoksnī.

Krievu kultūras centra vadītāja Geroida Bogdanova paziņoja, ka plašāku telpu uzturēšanai nebūs nepieciešami papildus līdzekļi, jo šajās telpās ir citas elektroenerģijas un apkures sistēmas.


Написать комментарий