Andreja Severetņikova darbi skatāmi Krāslavā

"Tilts pār Daugavu"
"Tilts pār Daugavu"

2012.gada 17.augustā plkst.17:00 Krāslavas Vēstures un mākslas muzejā Andreja Severetņikova gleznu izstādes atklāšana "Iedvesmots Krāslavā", informē Krāslavas novada pašvaldība.

Andrejs Severetņikovs ir viens no pazīstamākajiem Latvijas mūsdienu gleznotājiem, kurš aktīvi strādā dažādos glezniecības žanros: figurālā kompozīcija, klusā daba, ainava, portrets.

A. Severetņikovs ir dzimis 1962.gada 6.jūnijā Rīgā. Pēc Latvijas Mākslas akadēmijas absolvēšanas 1993.gadā mākslinieks pilnīgi veltījis sevi glezniecībai un darbojas kā brīvmākslinieks.

Pats autors, raksturojot savu glezniecību, saka: ”Klasiskais reālisms. Tas ir reālisms, kurš ne tikai palīdz ieraudzīt apkārtējās pasaules vizuālo krāšņumu un izsekot estētiskajām īstenības rotaļām, tas ir reālisms, kas var kalpot arī kā apskaidrības līdzeklis ceļā uz sevis apzināšanos”.

Katru gadu mākslinieks rīko personālizstādes un piedalās izstādēs kopā ar citiem gleznotājiem, daudz ceļo.

1999.gadā A.Severetņikovs bija uzaicināts uz ASV, kur pusgadu gleznoja darbus pēc „Bible in oils museum” muzeja pasūtījuma.

Mākslinieka darbi atrodas daudzos pasaules valstu muzejos un privātkolekcijās. A.Severetņikovs regulāri piedalās plenērā „Krāslavas palete”.

Šī ir gleznotāja jubilejas izstāde. Izstādē apskatāmi mums visiem tik zināmas Krāslavas un tās apkārtnes ainavas.


Написать комментарий