Cietoksnī notiekošā Latgales policijai domātās ēkas būvniecība netiks apturēta

foto drop-d.ie
foto drop-d.ie

Kā jau tika ziņots, 16.augustā valdība ir apturējusi virkni būvniecības projektu realizāciju, kas tika finansēti no budžeta līdzekļiem. Pārējo projektu vidū tika apturēts arī Latgales policijas pārvaldes un Policijas koledžas filiāles būvniecības un rekonstrukcijas projekts, kas tika realizēts Daugavpils cietoksnī.

Kā zināms, šobrīd cietoksnī tiek celta vēl viena ēka – Īslaicīgās aizturēšanas vieta – un renovētas divas ēkas, kurās atradīsies Latgales reģionālās policijas administrācija. “Valsts nekustamie īpašumi” Daugavpils filiāles direktore Aina Čaplinska portālam Gorod.lv apliecināja, ka minētā būvniecība netiks „iesaldēta”, jo valdības lēmums ir saistīts ar nākotnes projektiem, kurus tika plānots veikt cietoksnī.

Jāatzīmē, ka jau pagājušajā vasarā analoģiskais valdības paziņojums izraisīja sabiedrības neapmierinātību. Taču izrādījās, ka runa bija par projektu otrās kārtas īstenošanu cietoksnī. Līdzīga situācija ir izveidojusies arī šoreiz.

Atgādināsim, ka jaunās ēkas būvniecības un divu ēku rekonstrukcijas darbi Cietoksnī Iekšlietu ministrijas vajadzībām sākās pagājušā gada oktobrī, kad komandanta ēkas pamatos tika ielikta kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm. Tiek plānots pabeigt projektu un nodot ēkas ekspluatācijā 2013.gada vasarā. Projekta kopējā summa ir 9,8 miljoni latu (kopā ar PVN).


Написать комментарий