‘Gādības’ skandāls: sāk disciplinārlietu pret augstu VID ierēdni

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Valsts ieņēmumu dienests (VID) pret līdzšinējo Lielo nodokļu maksātāju pārvaldes (LNMP) priekšnieku Valdi Lubganu sācis disciplinārlietu par pilnvaru pārsniegšanu, kas valsts interesēm nodarījusi būtisku kaitējumu.

Jau ziņots, ka Lubganu pavasarī aizturēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB). Amatpersona un kāds ar Daugavpils būvfirmu „Gādība" saistīts uzņēmējs vainoti nodokļu izziņu viltošanā, kas ļāvis uzņēmumam uzvarēt vairāk nekā 10 Daugavpils novada pašvaldību iepirkumos, kuru vērtība lēsta ap 2,5 miljoniem latu. Lubgans no LNMP vadītāja amata atstādināts, un viņš patlaban par mazāku algu strādā par VID Nekustamā īpašuma apsaimniekošanas nodaļas vadītāju.

VID portāls „Delfi" uzzināja, ka pēc dienesta pārbaudes pabeigšanas VID pret Lubganu sācis disciplinārlietu par Valsts civildienesta ierēdņu disciplināratbildības likuma pantu pārkāpumiem un izmeklē viņa iespējamo amata pilnvaru pārsniegšanu, kā arī amata pienākumu, konkrēta rīkojuma nolaidīgu vai nekvalitatīvu pildīšanu, ja tā dēļ valsts interesēm nodarīts būtisks kaitējums.

Disciplinārlietu paredzēts izmeklēt līdz 23.novembrim, taču VID pagaidām neatklāj iemeslus tik garam lietas izskatīšanas termiņam.

„Gādība" patlaban atzīta par maksātnespējīgu. Tās nodokļu parāds budžetam jūlija sākumā pārsniedza miljona latu robežu.

LETA iepriekš vēstīja, ka KNAB sāka kriminālprocesu par nodokļu izziņu viltošanu. Kriminālprocesā par aizdomās turētajiem KNAB atzinis VID amatpersonu un uzņēmēju, kuru vārdi netiek atklāti. KNAB uzskata, ka uzņēmums laikā no 2010.gada janvāra līdz 2012.gada februārim piedalījiespašvaldības izsludinātajos publiskajos iepirkumu konkursos, neraugoties uz nodokļu parādiem un iesniedzot viltotas vai nepatiesu ziņu saturošas VID izziņas.


Написать комментарий