Nepilnu nedēļu pēc Dombrovska jūsmas par sportu valdība nozarei neatrod 1,4 miljonus latu

foto Valsts kanceleja
foto Valsts kanceleja

Lai arī premjers Valdis Dombrovskis (V) iepriekš solījis, ka valsts iespēju robežās palielinās atbalstu sportam, valdība nav atradusi par iespējamu piešķirt Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) nākamā gada budžetā sporta jomai prasītos 1,4 miljonus latu, portāls "Delfi" noskaidroja ministrijā.

Izglītības un zinātnes ministra pārstāve Inita Blačforda pastāstīja, ka atteikts piešķirt 350 tūkstošus latu nacionālās nozīmes starptautisku sporta pasākumu organizēšanai Latvijā, bet 300 tūkstoši latu bija lūgti komandu sporta spēļu izlašu dalības nodrošināšanai augstākā līmeņa starptautiskās sporta sacensībās.

Savukārt lielākā summas daļa - 750 tūkstoši latu - bija lūgti kā atbalsts atzīto sporta federāciju pasākumiem un programmām.

Tajā pat laikā nākamā gada budžetā vieni no lielākajiem ieguldījumiem sporta jomā būs 1,11 miljoni latu Murjāņu Sporta ģimnāzijas rekonstrukcijai, kā arī 650 tūkstoši latu - Siguldas kamaniņu trases rekonstrukcijai, uzsvēra ministrijas pārstāve.

Pēdējo gadu laikā finansējumu sportistu dalībai dažāda līmeņa sacensības vai to organizēšanai regulāri atrod gada laikā no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Tostarp arī šā gada budžetā Murjāņu sporta skolas un Siguldas kamaniņu trases atjaunošanai nepieciešamos 463 025 latus, kā arī atsevišķiem komandu sporta veidiem nepieciešamo finansējumu iedalīja no budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.


Написать комментарий