Daugavpils vadība apbalvoja spīdvejistu Andžeju Ļebedevu par lieliskiem sportiskiem sasniegumiem

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Vakar, 17.septembrī, notikušajā preses konferencē tika apbalvots Eiropas čempionāta spīdvejā fināla „sudraba” ieguvējs Andžejs Ļebedevs.

17 gadus jauns sportists šajā sezonā bija viens no komandas „Lokomotīve” līderiem. Talantīgais Daugavpils spīdvejists lieliski startēja Eiropas čempionāta fināla trešajā periodā un, iegūstot 14 no 15 iespējamiem punktiem, kļuva par vienu no balvas ieguvējiem. Līdz šīm laikam neviens no Latvijas spīdvejistiem nebija nonācis Eiropas čempionāta trijniekā. Turklāt Andžejs ir bronzas medaļas ieguvējs Eiropas čempionāta individuālajos braucienos.

Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs pasniedza sportistam Goda rakstu no pilsētas pašvaldības un naudas prēmiju, novēlot veiksmīgi parādīt savas spējas Eiropas čempionāta fināla noslēguma posmā. „Šodien ar prieku apbalvojām mūsu novadnieku – lielisku sportistu un labu cilvēku. Naudas prēmija, bez šaubām, noderēs šāda dārgajā sporta veidā. Ar nepacietību gaidīsim čempionāta pēdējo posmu. Andžeja vieta trijniekā ir likumsakarīga, jo mūsu mērs atzina viņu par favorītu un ļoti perspektīvu sportistu”, - paskaidroja vicemērs.

Andžejs un viņa treneris saņēma Goda rakstus par lieliskiem sasniegumiem sportā arī no pilsētas Sporta pārvaldes.

Nav izslēgts, ka nākamgad Ļebedevs kā stiprākais juniors varētu iegūt „wild card”. „Tas ir atkarīgs no paša sportista un gāzes roktura stāvokļa. Sezonas beigās viņš kļuva par mūsu komandas līderi, kas liecina par labu progresu. Andžejs apliecināja, ka var konkurēt ar pasaules vadošajiem spīdvejistiem”, - atzīmēja Vladimirs Ribņikovs.

Savukārt Andžejs pastāstīja, ka centīsies iesākt jaunu sezonu tikpat veiksmīgi, kā pabeidza šo sezonu. „Esmu gatavs uzlabot savus rezultātus un cīnīties ar visiem. Es piedalos vairākās sacīkstēs, tāpēc pārliecība par saviem spēkiem arī ir pieaugusi”- teica talantīgais sportists.



Написать комментарий