Katrs piektais ES iedzīvotājs neprot rakstīt un lasīt nepieciešamajā līmenī

foto ehow.com
foto ehow.com

Katrs piektais Eiropas Savienības iedzīvotājs neprot rakstīt un lasīt ikdienas dzīvei nepieciešamajā līmenī, tika konstatēts pēc Eiropas Komisijas rīkojuma veiktajā pētījuma, informē  portāls moygorod.de

Pētījuma autori uzskata, ka šie dati ir trauksmes signāls, it īpaši šobrīd – ekonomiskās krīzes laikā, jo tikai lasīt un rakstīt prasmes apguvušie, labi sagatavotie vidusskolu un augstskolu beidzēji spēs atrast savu vietu darba tirgū un uzlabot ekonomisko situāciju.

Eksperti aprēķināja, ka gadījumā, ja Eiropas valstis veltīs vairāk uzmanības skolēnu bāzes izglītībai, tas palīdzēs palielināt IKP Eiropā par vairākiem triljoniem eiro.

27 ES valstis ir noteikušas konkrētus uzdevumus skolas izglītības jomā. Piemēram, tiek plānots līdz 2020.gadam samazināt piecpadsmitgadīgo skolēnu, kas pietiekošā līmenī nav apguvuši lasīt prasmes, daļu par 5% (no 20% līdz 15%). Jāatzīmē, ka Vācijā šis rādītājs ir 18,5%.

Zaļo partijas izglītības jautājumu speciālists Kajs Gērings atzīmēja, ka aptuveni 7,5 miljoni vāciešu neprot nepieciešamajā līmenī rakstīt un lasīt, kas izraisa problēmas vairākās jomās – sociālajā, kultūras, ekonomiskajā un profesionālajā.


Написать комментарий