SIA „Alkoland” noteikta piespiedu nauda

foto sodahead.com
foto sodahead.com

Rēzeknes pilsētas dome ir izdevusi izpildrīkojumu, ar kuru tika noteikta piespiedu nauda 500 latu apmērā veikalam-bāram „Alkoland” par to, ka uzņēmums nepilda Domes Būvvaldes Atzinuma norādījumus, informē Rēzeknes pašvaldība.

Atgādināsim, ka 30. jūlijā konstatēta veikala-bāra „Alkoland” Atbrīvošanas alejā 121 patvaļīga ekspluatācija pretēji Būvniecības likuma 17. panta ierobežojumiem un ar Būvvaldes Atzinumu SIA „Alkolandˮ uzdots nekavējoties pārtraukt veikala-bāra darbību. Uzņēmums apstrīdēja šo Atzinumu Rēzeknes pilsētas domē, kas, izvērtējot lietas materiālus un faktiskos apstākļus un ņemot vērā daudzās iedzīvotāju sūdzības par veikala-bāra „Alkolandˮ darbību, atstāja spēkā Būvvaldes Atzinumu. Atzinums satur arī norādi, ka ar objekta darbību „tiek traucēts iedzīvotāju naktsmiers, piegružota teritorija, netiek garantēta sanitāro normu ievērošana veikala-bāra tiešā tuvumā un dzīvojamajai mājai piegulošajā teritorijā”.

Uzņēmumam tika nosūtīts brīdinājums par piespiedu izpildes uzsākšanu un izvēlēto piespiedu izpildes līdzekli, kurš stājās spēkā 29. augustā. 30. augustā no SIA „Alkoland” saņemts skaidrojums – atbilde uz saņemto brīdinājumu, kurā SIA „Alkoland” norāda, ka Atzinuma prasības ir izpildītas jau 30. jūlijā. Tomēr konstatēts, ka šis apgalvojums lielā mērā neatbilst patiesībai, jo veikals-bārs atsāka savu darbību. Faktu, ka šobrīd tas atkal darbojas, tostarp sniedzot bāra pakalpojumus nakts laikā, apliecināja SIA „Alkoland” valdes loceklis Mārtiņš Drulis. Informāciju, ka nakts veikals-bārs ir atjaunojis savu darbību, papildus telefoniski apliecināja arī mājas Atbrīvošanas alejā 121 apsaimniekotājs SIA „Rēzeknes Namu apsaimniekotājs” valdes priekšsēdētājs Ilmārs Ostrovskis, papildus to apliecina arī Rēzeknes pilsētas domes Pašvaldības policijas pārvalde, kas ir konstatējusi veikala-bāra „Alkoland” darbību katru nakti kopš 29. augusta. Pašvaldības policijas pārvalde informē, ka joprojām turpina veikala-bāra „Alkoland” darbības kontroli un fiksē visus Atzinuma neievērošanas faktus.

Tāpēc Rēzeknes pilsētas dome ir izdevusi izpildrīkojumu par piespiedu naudas uzlikšanu 500 latu apmērā. Izpildrīkojums stājas spēkā septītajā dienā pēc tā nosūtīšanas pa pastu.

Ja SIA „Alkoland” septiņu dienu laikā no Izpildrīkojuma stāšanas spēkā joprojām nebūs izpildījusi Rēzeknes pilsētas domes Būvvaldes 30. jūlija Atzinumā noteiktās prasības, Rēzeknes pilsētas dome pilnvaro Domes priekšsēdētāju atkārtoti izdot Izpildrīkojumu par piespiedu naudas uzlikšanu, uzliekot SIA „Alkoland” piespiedu naudu līdz 1000 latiem.


Написать комментарий