Balvu novada pašvaldība – konkursa „Eiropas gada pašvaldība 2012” labāko vidū

foto balvi.lv
foto balvi.lv

14.septembrī konkursa „Eiropas Gada pašvaldība 2012” noslēguma pasākumā Balvu novada pašvaldība tika apbalvota kā uzvarētāja nominācijā „Pašvaldība senioru vērtības celšanai sabiedrībā”. Pasākumā tika sumināti arī „Eiropas gada cilvēki 2012” – Anita Petrova, Zita Mežale, Maruta Castrova, Skaidrīte Šnepere un Nora Pastare no Balvu novada, informē Balvu novada pašvaldība.

 Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, Veselības, Labklājības, Izglītības un zinātnes, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijām rīkotajā konkursā „Eiropas Gada pašvaldība 2012” valsts mērogā tika vērtētas trīspadsmit pašvaldības.

Svinīgā ceremonija iesākās ar Rūjienas pilsētas Kultūras nama pūtēju orķestra „Tālavas Taurētājs” muzikālo priekšnesumu, kam sekoja LPS priekšsēža Andra Jaunsleiņa uzruna. Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis sveica visas pilsētas un pašvaldības ar paveikto darbu un iegūtajām uzvarām.

„Sākumā prātojām, kā salīdzināsim un izvērtēsim lielās pilsētas un mazās pašvaldības, jo lielajām pilsētām ir līdzekļi un lielākas iespējas realizēt savas ieceres. Konkursa vērtēšanas gaitā nonācām pie secinājuma, ka finansējums nav šķērslis. Mazās pašvaldības darbojas cieši kopā, pasniedz sevi kā vienu veselu. Kopīgiem spēkiem var sasniegt lielas lietas ar minimāliem līdzekļiem”, teica Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvis Arnis Šults, jautāts par konkursa vērtēšanas gaitu. Arī komisijas locekle no Izglītības ministrijas atzina, ka konkurss bijis ļoti vērtīgs, jo klātienē varēja novērot to, kā jaunieši sadarbojas ar senioriem, kā seniori apmāca un nodod savas prasmes jaunajiem. Katrā pašvaldībā tika uzzināts kas jauns un tā katra izcēlās ar ko īpašu.

Šī gada konkursa tēma bija veltīta aktīvai un veselīgai novecošanai un paaudžu sadarbībai, līdz ar to pašvaldības sveica arī Veselības ministre Ingrīda Circene. Ministre uzsvēra, ka Latvijas pašvaldības ir īsti akrobāti, jo spēj atrast minimālus līdzekļus, lai realizētu savas idejas un attīstītu savus novadus un pilsētas. „Katrs ir tik laimīgs un vesels, cik viņš jūtas”, nobeigumā teica ministre.

Balvu novada pašvaldība bija viena no trim Latgales pašvaldībām, kura iekļuva finālā un tika vērtēta valsts mērogā, iegūstot nomināciju „Pašvaldība senioru vērtības celšanai sabiedrībā”, ko Balvu novada pašvaldības izpilddirektorei Intai Kaļvai pasniedza LPS priekšsēdis Andris Jaunsleinis. Mūsu pašvaldību sveica un 500 latu dāvanu karti senioru kora „Pīlādzis” tērpu iegādei, kā arī datoru dāvināja AS ”Swedbank”. Savukārt no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas tika saņemts Apliecinājums organizēt speciāli izstrādātas konsultatīvi izglītojošas apmācības attīstības plānošanā un projektu sagatavošanā. Arī AS ”Latvijas Valsts meži” katrai pašvaldībai dāvināja sudrabegli, kura tiks iestādīta pie Balvu novada Domes. Liels prieks par apsveikuma vārdiem un skaistajiem ziediem no Latgales plānošanas reģiona Attīstības un plānošanas nodaļas plānotājas Valdas Iļjanova

Apbalvojumu ”Eiropas gada cilvēks 2012” no Balvu novada saņēma:

-Balvu novada pašvaldības sociālā dienesta vadītāja Anita Petrova par profesionālu darbu un nozīmīgo ieguldījumu Balvu novada sociālās sfēras attīstībā;

-Briežuciema pagasta Tautas nama vadītāja Zita Mežale par aktīvu un radošu kultūras vides bagātināšanu un par nopelniem paaudžu saliedēšanā;

-Balvu Tālākizglītības un cilvēkresursu attīstības centra vadītājaMaruta Castrova par ieguldījumu izglītības pieejamības nodrošināšanā, kultūrvides bagātināšanā un aktīvu iesaistīšanos novada sabiedriskajā dzīvē.

-Latvijas politiski represēto apvienības Balvu novada nodaļas vadītāja Nora Pastare par ilggadēju un pašaizliedzīgu sabiedrisko darbību politiski represēto personu piemiņas iemūžināšanā un sabiedrības nacionāli patriotiskajā audzināšanā;

-Rokdarbnieču pulciņa „Mežģis” vadītāja Skaidrīte Šnepere par ieguldījumu tautas lietišķā mantojuma saglabāšanā un savu profesionālo prasmju pārmantojamības nodrošināšanu;

Diemžēl, cienījamā vecuma dēļ, Nora Pastare un Skaidrīte Šnepere pasākumā Ventspilī nevarēja piedalīties, bet apbalvojumus personīgi kundzēm pasniegs izpilddirektore Inta Kaļva.

Inta Kaļva bija lepna un gandarīta par sava novada cilvēkiem, paveiktajiem darbiem un labajiem vārdiem, kuri izskanēja apbalvošanas ceremonijā tieši Balvu novadam.

Pasākuma noslēgumā LPS priekšsēdis A.Jaunsleinis pateicās visiem par piedalīšanos konkursā, par kopā būšanu un vēlēja, lai lepojamies ar savu valsti, savām pašvaldībām un saviem cilvēkiem. Lai redzam labo un priecājamies par pozitīvajiem vārdiem un emocijām.


Написать комментарий