'airBaltic' nākamgad saņems četras jaunas 'Bombardier Q400' lidmašīnas

foto aircraftcompare.com
foto aircraftcompare.com

Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" plāno jau nākamā gada pavasarī saņemt četras jaunas pasažieru lidmašīnas "Bombardier Q400", intervijā portālam "Air Transport World Daily News" atzinis aviokompānijas vadītājs Martins Gauss.

"Mēs tuvojamies diskusijas noslēgumam par divu jaunu Q400 saņemšanu maijā un divu – jūnijā. Iepriekš tika apspriests jautājums par lietotu lidmašīnu iegādi līzingā, taču mēs nolēmām strādāt uz jaunu lidaparātu iegādi," atklājis Gauss.

"airBaltic" no līzinga operatora grasās iegādāties Kanādiešu lidaparātu ražotāja "Bombardier" tikko izgatavotās lidmašīnas.

"airBaltic" pakāpeniski cenšas pārstāt ekspluatēt novecojušās "Fokker 50" lidmašīnas. Trīs šādi lidaparāti ir jau nodoti atpakaļ līzinga kompānijai, bet divi vēl joprojām tiek izmantoti. Pašlaik notiek sarunas arī par šo divu lidmašīnu nodošanu.

Jau vēstīts, ka "airBaltic" jūlijā Lielbritānijā parakstīja nodomu protokolu ar Kanādas avioražotāju "Bombardier" par jaunu lidmašīnu iegādi. Nodomu protokolā paredzēta 10 jaunu lidmašīnu "CS300" iegāde un vēl 10 lidmašīnu iegādes tiesības.

Pirmo jauno lidmašīnu "airBaltic" plāno saņemt 2015.gada pēdējā ceturksnī, bet visas 10 lidmašīnas, par kurām parakstīts nodomu protokols, "airBaltic" plāno saņemt līdz 2017.gadam. Lidmašīnas, uz kurām būs iegādes tiesības, "airBaltic" flotē varētu parādīties pēc tam.


Написать комментарий