Darbu uzsāks jauna VNĪ valdes priekšsēdētāja

foto ltv1.lv
foto ltv1.lv

Pirmdien VAS ”Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) akcionāru sapulcē valdes priekšsēdētājas amatā tika iecelta Baiba Strautmane, kas darbu sāks šā gada 1. oktobrī. Valdes locekļu amatus turpmāk ieņems iepriekš atklātā konkursā izvēlētais Jānis Valdmanis un Olga Geitus-Eitvina, portālu ”Delfi” informēja Finanšu ministrija.

Baiba Strautmane ir ieguvusi maģistra grādu uzņēmumu un organizāciju vadībā, viņai ir ilggadēja darba pieredze vadošos amatos saistībā ar uzņēmuma vadību, lielu projektu vadīšanu, stratēģisku lēmumu izstrādi un ieviešanu. Tāpat augstu novērtēta ir Strautmanes darba pieredze starptautiskā vidē, kā arī uzņēmuma īpašumu pārraudzībā un apsaimniekošanā.

Iepriekš Strautmane ieņēmusi finanšu direktores amatu AS ”DATI Exigen Group” un SIA ”Lattelecom Technology”, viņai ir pieredze arī citos uzņēmumos.

Valdes locekļa amatā jau stājies Jānis Valdmanis, kurš ir profesionāls finansists ar darba pieredzi, ko ieguvis, strādājot starptautiskā auditoru un finanšu konsultāciju sabiedrībā KPMG Baltics. Savukārt Olga Geitus-Eitvina, kas pieredzi guvusi, vairākus gadus strādājot par Valsts zemes dienesta ģenerāldirektora vietnieci, kā arī ieņemot amatus dažādās valsts institūcijās, turpina darbu VNĪ valdē.

”Jauno VNĪ valdes komandu veidos profesionāli un pieredzes bagāti cilvēki, kas ir neatsverami, lai pilnveidotu VNĪ darbu un efektīvi apsaimniekotu valstij piederošo nekustamo īpašumu,” gandarījumu par izvēlētajiem pretendentiem pauž finanšu ministrs Andris Vilks (V).

Finanšu ministrija kā VNĪ kapitāla daļu turētāja rīkoja atklāto konkursu uz VNĪ valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa amatu. Pretendentus vērtēja finanšu ministra apstiprināta un vadīta komisija, kas pēc visu pretendentu izvērtēšanas rekomendēja kapitāla daļu turētājam iecelt VNĪ valdes locekļus un valdes priekšsēdētāju.

VNĪ valdes priekšsēdētāja pienākumus iepriekš uz laiku pildīja Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš un valdes locekles amatā uz laiku tika iecelta arī Olga Geitus-Eitvina. Darbu VNĪ valdē iepriekš atstāja līdzšinējais priekšsēdētājs Jānis Komisars, kā arī Inese Odiņa-Laizāne un Agris Balodis.

FM iepriekš paskaidroja, ka Komisaram un Odiņai-Laizānei beidzās pilnvaru termiņš un uz šiem amatiem tika izsludināti konkursi. Tomēr tajos tika atrasts tikai viens kandidāts. Balodis savukārt personisku iemeslu dēļ atkāpies no VNĪ valdes locekļa amata. Tādējādi uzņēmums bija palicis bez vadības.

VNĪ ir FM pārziņā. Uzņēmums nodarbojas ar nekustamo īpašumu izīrēšanu, iznomāšanu, pirkšanu, pārdošanu un citiem darījumiem.


Написать комментарий